SIRDAL: Han ble funnet bevisstløs etter at han landet, og var desillusjonert da han kom til seg selv igjen. Luftambulansen kom fra Kristiansand og hentet ham, sier Ivar Anton Nøttestad, daglig leder i Rovernes beredskapsgruppe. Det var ikke flyforhold fra Stavanger, og det var derfor mannen ble fløyet til Kristiansand.

22-åringen landet på hodet og ryggen og skal ha hatt problemer med å puste, skriver Aftenbladet.

Like etter at han var fraktet av gårde med luftambulansen, falt en gutt på 15 år samme sted og fikk skulderen ut av ledd.

— Jeg vil tro at årsaken til ulykkene var at det plutselig ble minusgrader. Det gjorde at snøen forandret seg. Det ble et islag som gjorde at farten ble annerledes, sier Nøttestad.

Ånen Ådneram, daglig leder ved Ådneram skitrekk, sier at forholdene ble bedre utover dagen lørdag. Det var rundt null grader da Aftenbladet.no snakket med ham ved 16.30-tiden lørdag.

Det er flere hopp i alpinbakken, og hoppet det gjelder er et som er nytt for året.

— Hoppet er bygget etter kriterier som gjør at det skal være mindre fare for å slå seg. Det er veldig bratt i landingen, sier Ådneram.

Akuttmottaket ved Sørlandet Sykehus Kristiansand, bekrefter at mannen kom inn med hodeskader. Tilstanden hans skal være stabil.

I tillegg til disse to ulykkene, skadet en 15 år gammel gutt armen i skibakken lørdag.