KRISTIANSAND/OSLO: Så langt i streiken har det ikke vært vesentlige problemer med å avvikle flytrafikken til og fra Kjevik.

— Foreløpig har det ikke oppstått noen problemer. Trafikken har gått helt som normalt, sier konstituert kommunikasjonsdirektør i SAS Norge, Thomas Midteide til fvn.no.

Til de 12 stengte flyplassene går det nødvendigvis ingen fly, og Stavanger- og Bergenflygningene er rammet i sør.

— Ded andre åpne flyplassene i landet har heller ikke hatt nevneverdige problemer med den gjenværende trafikkavviklingen, sier Midteide.

YS på gli

Tirsdag var det bevegelse i forhandlingene.

YS er villig til å gi fra seg et lavlønnstillegg på 1.000 kroner som ble oppnådd i forhandlingene med Avinor, dersom dette kan bidra til å løse flykonflikten mellom LO Stat og Avinor.

Det opplyser YS-leder Tore Eugen Kvalheim til NTB. Han sier at Spekter, Avinors arbeidsgiverorganisasjon, la fram tilbudet om lavlønnstilbudet på 1.000 kroner etter at LO Stat hadde brutt forhandlingene, og at Spekter dermed brøt forutsetningen om at de YS- og LO-organiserte i Avinor skulle ha samme tilbud.

Fem hønsefarmer

Administrerende direktør Lars Haukaas i Spekter bekrefter overfor NTB at arbeidsgiverne har gjort en feil.

– Det er riktig at opplegget var at YS skulle få nøyaktig det samme tilbudet som LO fikk i meklingen. Feilen er vår, men saken er en fjær som er blitt til fem hønsefarmer. Det er nemlig bare én person, ett enkelt medlem i YS, som har fått dette lavlønnstillegget på 1.000 kroner, sier Haukaas.