LILLESAND: Da Ola Senum og kollega Helge Andersen besluttet avskilting, ble det så ampert at politiet fra Grimstad ble tilkalt.

– Det ble opphetet stemning og en del roping. Vi fant det best å gjøre jobben i samarbeid med politiet. Vi ble også forsøkt jaget fra anlegget, sier Senum.

– Vi tok to anleggsbiler i forvaring på grunn av manglende løyve. Dette er den sterkeste sanksjonen vi har. Jeg kan ikke huske når vi gjorde dette sist. Nå blir bilene stående én måned på Vikings lager i Arendal, sier førstekonsulent Ola Senum ved Arendal trafikkstasjon.

Lastebilene ble stanset på E 18-anlegget like nord for Norton, der det nylig skjedde en dødsulykke.

Den ene tyske lastebilen til selskapet Ivachtchenko, ble avskiltet 16. mai med fullt lass. Selskapet fikk låne prøveskilt for å få tippet lasset. Dette var 22. mai. I går var bilen i fullt arbeid igjen.

– De gir seg liksom ikke. Sist fikk de klar beskjed, skriftlig på tysk. De trosser kjøreforbudet og tar sjansen, virker det som, sier Senum.

Nå lover han flere kontroller. Selskapet Ivachtchenko har hatt 14 lastebiler på veianlegget, men mangler løyve for transportoppdrag i Norge.

Det tyske selskapet er leid inn til transportoppdrag av hovedentreprenør CJV E 18. Pressetalsmann Kyrre Lian hadde i går ikke hørt om beslaget og kunne derfor ikke kommentere saken.

Ivachtchenkos norske representant Nina Bie-Lorentzen ønsket i går ikke å kommentere beslaget av lastebilene, men har tidligere sagt at selskapet jobber på spreng for å ordne løyvesaken.

Det lykkes heller ikke å få kontakt med Ivachtchenkos norske advokat, Bjørgulv Rygnestad.