HÆGEBOSTAD: Turen startet i Lindesnes klokken 24.00 på nyttårsaften, og siden den gang har Leaning kommet seg til Hægbostad.

Hyggelige

Når fvn.no snakker med han er klokken 21.30, onsdag kveld. Onsdagsnatten skal Leaning tilbringe hos en familie i Hægebostad.

— Beboerne på de to plassene hvor jeg har søkt husly så langt har vært veldig hyggelige. Det har gått kjempegreit så langt, forteller han.

Turgåeren har ikke budsjetert med dyre hotellovernattinger på turen, og frem til han kommer til Ljosland er han avhengig av at folk lar han sove hjemme hos dem.

2600 kilometer

Han regner med å bruke et sted mellom tre til fire måneder på den over 2600 kilometer lange turen.

— Jeg har aldri prøvd meg på noe lignende før, så jeg vet ikke nøyaktig hvor lang tur jeg kommer til å bruke, innrømmer engelskmannen.

Afghanistan

Dave har en bakgrunn fra det engelske militære, og sist år tjenestegjorde han i Afghanistan. Der så han på nært hold hva landminer kunne gjøre med folk.

— Det er mye på grunn av hva jeg så der at jeg nå gjør dette. Jeg håper at jeg med denne turen kan få flere folk til å bidra med penger til kampen mot landminer.

Hardangervidda

To ganger tidligere har Leaning vært i Norge. I 2006 var han tre måneder i Finnmark med militæret, og senere i 2006 dro han til Hardangervidda med faren, broren og en kamerat.

— Da gikk vi over Hardangervidda på ski. Norge er et nydelig land med sine fjell og skoger. Jeg bare elsker å gå på ski her, sier han entusiastisk.

Leaning er ingen nybegynner med ski på beina. For en del år tilbake var han på det engelske juniorlandslaget i langrenn.

— Jeg er ikke født med ski på beina slik som dere nordmenn, men litt erfaring har jeg. Jeg er allikevel ikke bedre enn at jeg datt og knakk nesa da jeg trente til denne turen, sier Leaning og ler.

Dersom du vil lese mer om Dave Leaning og hans tur, kan du gjøre det på Ski Norway .