KRISTIANSAND: Voldsepisoden skjedde i Farsunds-området etter at politiet fikk melding om husbråk. Da patruljen kom fram til stedet, var boligen fullstendig rasert. Det var rot og knuste møbler inne i boligen og på gulvet lå tiltalte og sov. Mannen ble svært brysk da han ble våknet av lovens lange arm.

Falt på stuebord

Ifølge dommen skal mannen ha tatt tak i politibetjenten, dyttet ham inn i stua slik at politimannen falt med ryggen mot et bord og en sofa. Det oppstod deretter håndgemeng mellom de to før partneren til politibetjenten fikk grepet inn og løst situasjonen.

26-åringen erkjente voldsepisoden da han nylig møtte i retten.

Stakk av

Mannen stod også tiltalt for å ha nektet å stoppe for kontroll i Ålefjærveien i Kristiansand. Politiet la seg på hjul, men mistet mannen av synet da han akselererte kraftig og foretok flere forbikjøringer.

Ifølge politimannen som fulgte etter sjåføren, skal bilen ha nådd en hastighet på 150 km/t og forbikjøringer ble foretatt i sving. Mannen skal ha fått firehjulsskrens og holdt på å treffe et annet kjøretøy. Det var snø og dårlig føre, og mannen hadde to passasjerer i bilen.

Etter å ha stukket av fra politiet kjørte mannen til en fest hvor han startet å drikke. Senere på kvelden ble han pågrepet av politiet i Kristiansand sentrum. En alkotest av 26-åringen viste en alkoholkonsentrasjon i blodet på1,55 promille. Loven krever at man holder seg edru i minst seks timer etter at man har vært innblandet i en trafikksak hvor det er naturlig at politiet vil foreta etterforskning.

Frifunnet for skadeverk

Mannen er også dømt for en rekke tilfeller av kjøring uten førerkort, og for kjøring i ruspåvirket tilstand.

26-åringen stod også tiltalt for å ha skadet en drosje. Eieren av taxien krevde en erstatning på i overkant av 20.000 kroner. Retten fant det imidlertid ikke tilstrekkelig bevist at mannen hadde påført skadene med vilje. To vitner hevdet nemlig at drosjesjåføren hadde kjørt på tiltalte da han nektet å flytte seg, og at han dermed kunne ha falt ned på panseret.

Han ble også frifunnet for å ha oppbevart hasj i bilen, men ble dømt for bruk av hasj.