KRISTIANSAND: De to siste dagene har bilførere tilbrakt timevis i kø for å komme seg over Varoddbroa i østlig retning på E 18, etter at en løs fuge ble oppdaget onsdag formiddag.

NY BRO: Distriktsveisjef Johan Mjaaland i Statens vegvesen opplyser til fvn.no at det vil komme ny Varoddbro i 2017. (Foto: Arkivfoto)

— Vi prøver å unngå slike problemer med et fast vedlikeholdsprogram. Men det er en gammel bro med voldsom belastning. Den må tåle mye juling, sier distriktsveisjef Johan Mjaaland i Statens vegvesen. Ny bro i 2017

Hengebroa som har ført til stor irritasjon i både morgen- og ettermiddagsrushet de siste dagene, fyller 54 år i år. Men det vil gå ytterligere sju år før den blir erstattet, ifølge Mjaaland.

Les også: Nok en ettermiddag med køkaos

— Det kommer ny bro i 2017. Det har vært i Nasjonal Transportplan, og vi har fått tilbakemelding fra departementet om at de regner med at de har ny bro på plass i 2017, opplyser han til fvn.no.

- Så folk kan regne med lignende kaos fram til da?

— Muligheten er til stede. Men vi vil prøve å holde et øye med denne type feil framover.

- Komplisert

- Hvordan kan en løs fuge føre til kaos i to dager?

— Dette er tekniske ting som er kompliserte. Broa er bevegelig, og må tåle både bevegelser og trafikk. Vi turte ikke å ha trafikk på broa disse dagene. Det ville vært en skarp kant hvis en plate løsnet, sier Mjaaland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LØS: Det er denne fugen på Varoddbroa som skaper problemer. (Foto: Hans Jacob Brekke) Foto: Hans-Jacob Brekke

E 18 over Varoddbroa ble stengt i ett felt da feilen ble oppdaget, og reparasjonsarbeidet har pågått nattestid. Natt til torsdag jobbet folk på stedet fra klokken 20 til 06, uten at de ble ferdige med reparasjonen. Dermed måtte man vente til natt til fredag for å fortsette arbeidet.

Uklart når E 18 kan åpnes

— Det jobbes ikke om dagen på grunn av sikkerheten til de ansatte. Det er ikke alle som holder fartsgrensen. Vi må ivareta de ansattes ve og vel, sier distriktsveisjefen.

Statens vegvesen satset på at arbeidet skulle være ferdig innen klokken 06 fredag morgen, men sent torsdag kveld var det usikkert om trafikantene måtte belage seg på mer køkaos fredag.

— Vi får ikke beskjed om det før sent i natt eller i morgen tidlig, sier Mjaaland.

Beskjeden som kom var positiv for trafikantene. Arbeidet på broa ble avsluttet natt til fredag, og veien ble åpnet for normal trafikk igjen.