KRISTIANSAND: Faren nekter, og en annen sønn sier at døtrene er forhekset.

En kurdisk familie har gått i oppløsning i kjølvannet av påstander om grove seksuelle overgrep fra far overfor to døtre. To greiner av familien står mot hverandre.

De to døtrene forklarte i Kristiansand tingrett i går om seksuelle overgrep over lengre tid da de var mellom 10 og 12 år. Da den ene jenta fortalte om overgrepene til sin kjæreste og en bror, endte det hele med at saken ble «dysset ned». Først da en annen datter i januar i år fortalte om tilsvarende overgrep, ble barnevernet og politiet koblet inn. Samtidig ble det også klart at en bror hadde forgrepet seg seksuelt mot en av de samme søstrene, men dette skjedde mens han var under den kriminelle lavalder. Saken ble derfor henlagt.

Jaget i to timer

Den ene datteren fortalte i retten at volden har vært en del av hverdagen, og at tilværelsen har vært et helvete. Hun beskrev i detaljer hvordan faren foregrep seg på henne. Bare en gang klarte hun å komme seg unna. Da løp hun rundt i leiligheten et par timer med faren i hælene før han ga seg.

Da to brødre og faren ble kjent med politianmeldelsen om overgrep, skal det hele, ifølge tiltalen, ha utartet. Brødrene er tiltalt for å ha forsøkt å true søstrene og andre som kjente til de angivelige overgrepene til taushet. Faren truet både ekskona, to døtre, en sønn og kjæresten til den ene datteren med å drepe og kutte hodet av dem og slakte dem. Ifølge tiltalen skal far gjennom truslene om å drepe ha kunnet oppnådd målet sitt om å drepe familiemedlemmene, og så skulle han ta sitt eget liv.

– Forhekset

Den middelaldrende kurderen som er tiltalt for overgrepene og truslene, sier at døtrene hans ikke snakker sant. Han har aldri gjort noe galt, men tvert imot beskyttet barna gjennom hele oppveksten.

Den ene sønnen forklarte seg også i retten i går. Han beskyldte de to søstrene, en bror og kjæresten til den ene søsteren for å stelle i stand et komplott mot resten av familien. Selv var han opptatt av familiære samtaler hadde løst alle problemer i stedet for at de ubegrunnede påstandene ble anmeldt til politiet.

– Mine to søstre og den ene broren min er forhekset av kjæresten til den ene søsteren, sa den tiltalte.

Da han ble konfrontert med at han i politiavhør hadde forklart at han trodde på det den ene søsteren hadde forklart om seksuelle overgrep, avviste han dette med at det var ukorrekt, og at forklaringen var gitt etter at han hadde sittet tre dager på glattcelle.