KRISTIANSAND: — Det er en og halv grad i vannet, roper Bjørn Beckmann (26) fornøyd, etter å ha kastet seg i sjøen ved Fuglevikstranda på Søm.

Sammen med rundt 20 andre markerte Beckmann starten på julehøytiden med et sjøbad julaften formiddag.

— Det er fjerde året på rad vi gjennomfører julebadet. Første året var det bare meg, min mor og min søster, og så har flere kommet til etterhvert, sier Bjørn.

Takket være solid promotering på facebook var det i år rekordstort oppmøte. En av dem som gjennomførte sitt første julebad var Kari Kleiv (26) fra Kristiansand.

— Det var utrolig mye kaldere enn jeg forventet, sa Kari etter å ha kommet trygt på land igjen.

Mens noen ivrig kastet seg uti både to og tre ganger, var andre litt mer tilbakeholdne. Kari innrømmer at hun måtte samle litt mot før hun tok sats og hoppet uti det kalde sjøvannet.

— Hvis ikke Marianne (Kjellevand, journ. anm.) hadde hoppet uti samtidig, så hadde jeg ikke turt, sa Kleiv da hun var kommet trygt på land igjen.

KALDT: Kari Kleiv (26) la ikke skjul på at vannet var i kaldeste laget. Foto: Lars Hoen. Foto: Lars Hoen

Etter det kalde badet vanket det både boller og gløgg til de badende, og Kari var full av lovord til initativtakerne etter å ha gjennomført sitt første julebad.

— Det var veldig koselig, og oppvarmingen ga meg skikkelig julestemning, sier Kari, som gjerne blir med igjen også neste julaften.

Simen Håland (20) var også godt fornøyd, selv om han følte seg noe sviktet av sin bror, som feiget ut da det nærmet seg.

— Det var helt nydelig, og en fin start på julefeiringen. Det var litt kaldt, men jeg får legge meg i badekaret når jeg kommer hjem, sier Simen.

OPPVARMING: Litt aerobics måtte til før man kastet seg i vannet. Oppvarmingen ble ledet av Johan Kristian Andreasen (24), til tonene av Mariah Carey og "All I want for Christmas. Foto: Lars Hoen. Foto: Lars Hoen