KRISTIANSAND: Bare en uke før innbruddsforsøket la de ansatte merke til en østeuropeer som tok bilder inne i butikken. Da de ansatte stusset på oppførselen og henvendte seg til vedkommende skal han ha vært svært lite medgjørlig.

— Dette er mennesker man kan iakta når de er inne i butikken. De kartlegger gjerne hvor det er fornuftig å ta seg inn og kutte i veggen, sier stasjonssjef Odd Nordmo ved Randesund politistasjon, til fvn.no.

Det var natt til lørdag at tyver skar seg gjennom både vegger og tak i et forsøk på ta seg inn på Plantasjen i Sørlandsparken.

Les også: Skar seg inn i dusj, garderobe, rekvisitarom og vaskerom

Politiet mistenker østeuropeere for å stå bak innbruddsforsøket.

— Hovedmistanken vår er mot østeuropeiske kriminelle, fordi denne innbruddsmåten er blitt brukt en del ganger av dem tidligere, sier Nordmo.

Tekniske undersøkelser på stedet har ikke gitt politiet noen spor å gå etter, men profesjonaliteten i innbruddet tyder på at dette har vært nøye planlagt.

Gjennomføringen har klare likhetstrekk med innbruddsmetoden som ble benyttet på butikken Expert, også den i Sørlandsparken.

Ifølge politiet traff tyvene bemerkelsesverdig godt i forhold til innholdet på innsiden av veggene. Politiet ser heller ikke bort fra at tyvene kan slå til igjen etter at de måtte gå med uforrettet sak i helgen.

— Det er viktig å være klar over at det er noen som har foretatt en rekognisering på stedet for å se hvor de skal kutte, sier Nordmo.

— Hvis de da følger opp og får notert ned et bilnummer, så er det ikke så veldig mye som skal til før vi har noe å sammenholde det med, sier Nordmo.