KVINESDAL: Torsdagens vedtak i formannskapet i Kvinesdal om å flytte ungdomstrinnet fra Feda skole til Liknes har satt sinnene i kok i det lille bygdesamfunnet, skriver Avisen Agder.

Vedtaket oppleves som et slag i ansiktet for mange.

— Da meldingen som at ungdomstrinnet skulle flyttes kom, tok mange til tårene. Ikke minst enkelte av dem som i dag går i 9. klasse tok det tungt, sier FAU-leder Vidar Frestad, til avisen Agder.

Vedtaket i formannskapet betyr at ungdomsskoleelevene på Feda skole må gå på skole i Liknes fra høsten av, og avslutte sin skolegang ved en ny skole.

FAU har lagt ned flere timers arbeid i forkant av den politiske behandlingen i kommunen, uten at det har hatt noen innvirkning.

— Våre kommentarer og opplysninger er overhodet ikke blitt tatt hensyn til. Vi har blitt ignorert og parkert, mener Frestad.

Nå tar FAU sikte på å undersøke om det er mulig å starte opp en privat skole.

— Jeg sier ikke at dette blir løsningen, men vi bør i alle fall vurdere og sjekke om det lar seg gjøre. Vi er svært frustrert over det som nå har skjedd, og derfor ber vi nå foreldrene engasjere seg — noe de også har gjort i stor grad så langt i denne vanskelige prosessen.

Onsdag skal kommunestyret i Kvinesdal vedta om formannskapets avgjørelse blir stående.

— Jeg kan garantere at det blir mange fra Feda i kommunestyresalen den dagen. Vi har ikke helt gitt opp håpet, sier Frestad.