KRISTIANSAND: — Beslaget er betydelig, og tilhører de største beslagene vi gjør ved Kristiansand politistasjon. Det er samtidig gledelig at politiet fikk tatt stoffet før det havnet ute på markedet. Det er stor spredningsfare med så store mengder stoff, sier fungerende etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Dag Tallaksen til fvn.no.

Mistenkelig

Det var natt til nyttårsaften at politibetjenter ute på spaning oppdaget flere personer i stoffmiljøet i Kristiansand som hadde en mistenkelig oppførsel. Betjentene fulgte etter de aktuelle personene fram til en leilighet i Kvadraturen.

Etter å ha snakket med personene i 20-årene, fant politiet skjellig grunn til å slå til, og tok seg inn i leiligheten til mannen i midten av 30-årene.

Etter å ha ransaket leiligheten stod politiet igjen med 1300 såkalte ”blå-valium”. Disse er dobbelt så sterke som de vanlige valium-tablettene som man får på resept i Norge. I tillegg ble det beslaglagt hele 800 gram hasj.

Fire våpen

  • Ifølge siktede er hasjen av en slik kvalitet at beslaget utgjør omkring 2000-2500 brukerdoser, sier Tallaksen.

Dermed kunne narkotikaen som politiet beslagla, blitt omsatt for nærmere 150.000 kroner. Bare hasjen har en gateverdi på omkring 100.000 kroner.

I tillegg til narkotika fant politiet fire gjemte våpen i leiligheten til mannen. Det dreier seg om et håndvåpen og tre geværer, ifølge politiet. Mannen hadde ikke våpenkort på noen av våpnene.

— Vi liker svært dårlig at våpen eksisterer i rusmiljø, og er glad for at disse ble funnet, sier Tallaksen.

Tilståelsesdom

Ifølge politiet er mannen godt kjent av politiet fra før, og sliter selv med rusproblemer. Han satt i arrest i ett døgn etter beslaget ble gjort, og ble etter avhør dimittert.

— Mannen har erkjent oppbevaring av stoffet, og har i tillegg innrømmet å ha videresolgt stoff fra leiligheten. Det vil trolig ende med en tilståelsesdom, sier Tallaksen til fvn.no.