LILLESAND: 71 prosent av befolkningen i Lillesand og 61 prosent i Birkenes støtter en sammenslåing av Agder-fylkene. Det viser en meningsmåling In Fact har gjort for Lillesands-Posten. Dersom det ikke blir noen snarlig fylkessammenslåing, ønsker 62 prosent i Lillesand og 54 prosent i Birkenes at deres egen kommune flyttes over grensen til Vest-Agder.

Dermed er folkemeningen i de to nabokommunene til Kristiansand helt i tråd med politikernes oppfatning. Tidligere i år stemte både kommunestyret i Birkenes og bystyret i Lillesand for både Agder-sammenslåing og et krav om å få flytte til Vest-Agder dersom ikke fylkestinget innen utgangen av 2008 får satt sammenslåing på dagsorden for alvor. I Lillesand var det historiske vedtaket helt enstemmig, mens bare Fremskrittspartiet stemte i mot i Birkenes.

Både ordfører Harald Vestøl i Birkenes og Arne Thomassen i Lillesand sier til Lillesands-Posten at de er godt fornøyd med at stemningen i folket er den samme som blant politikerne.

– Vi er best tjent med ett Agder, sier ordføreren.

Det er ingen store forskjeller i synspunktene i forhold til alder og kjønn, og i alle partier bortsett fra Senterpartiet er det også flertall for sammenslåing eller eventuell kommune-flytting, viser spørreundersøkelsen.

Fylkespolitikerne har tatt utfordringen fra både Lillesand, Birkenes og et par andre Aust-Agder kommuner som har reist saken, og har satt i gang en utredning av fordeler og ulemper ved sammenslåing. Denne vil trolig foreligge en gang på nyåret.