KRISTIANSAND: I sommer dro jente til sitt opprinnelsesland sammen med familien. Integrerings— og mangfoldsdirektoratet frykter at den 18 år gamle norske statsborgeren, med bostedsadresse på Sørlandet, har blitt tvangsgiftet, skriver NRK Sørlandet på nett.

— Jeg får ikke kontakt med henne. I verste fall er hun giftet bort mot sin vilje, sier minoritetsrådgiver Lene Biørn i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, til nettstedet.

Biørn har i flere år hatt hemmelig kontakt med 18-åringen, og på grunn av frykten for at hun skulle bli tvangsgiftet ble jenta gitt en hemmelig mobiltelefon. I tillegg skrev hun under på at hun ønsker hjelp dersom hun ikke kom tilbake til Norge til et gitt tidspunkt.

Nå er familien hennes tilbake i Norge, men sørlandsjenta svarer ikke på mobiltelefonen. Med bakgrunn i informasjon både Biørn og jenta selv satt på, frykter Integrerings- og mangfoldsdirektoratet at hun har blitt tvangsgiftet.

Ifølge politiet vil det ikke bli noen enkel jobb å hjelpe jenta ut av et eventuelt tvangsekteskap.

— Hvis familien ønsker å holde denne jenta i skjul i et land hvor det ikke er et godt system, så sier det seg selv at det vil være veldig vanskelig å få tak i henne, sier familievoldskoordinator i Agder politidistrikt, Einar Skarpeid.

Politiet venter nå en formell etterlysning fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet før de tar en vurdering.