KRISTIANSAND: Siden søndag kveld er det blitt søkt med miniubåt, en såkalt ROV, etter de to danske dykkerne ved vraket «Seattle» i Korsvikfjorden uten resultat.

Ifølge politiet vil søket fortsette til man er sikre på at området rundt vraket er gjennomsøkt.

— Det blir fremdeles gjennomført søk med miniubåt ved og rundt Seattle-vraket. Det er forskjellig sikt på 70 meters dyp, og arbeidet må gjøres nøyaktig, sier operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt til fvn.no onsdag formiddag.

Søket ble avsluttet mellom klokken 02 og 03 natt til onsdag, men fortsatte igjen fra klokken 08. Foreløpig er det ikke aktuelt å søke inne i vraket.

— Vi har ikke opplysninger som tilsier at de skulle gå inn i vraket ut fra det dykket de skulle gjøre. Men når de som gjennomfører søket ved vraket mener det er gjennomført, må vi vurdere andre muligheter. Vi vil prøve det som er mulig for å finne dykkerne, sier Neset.

De to dykkerne skulle ha returnert til dykkerbåten klokken 13 søndag, men da de ikke gjorde det slo instruktøren full alarm klokken 13.30. Dykkerne, som var i følge med to andre dansker, er en mann og en kvinne i 40-årene.

Vraket «Seattle» er et yndet mål for mange dykkere. Det ligger i en skråning og dypeste punkt er 72 meter under havoverflaten. Skipet gikk ned 9. april 1940 da det kom i kryssild mellom krysseren Karlsruhe og Odderøya fort.