Nordmenn fråtser i egg i påskehøytidene. Da spiser vi nemlig dobbelt så mange egg som ellers i året, og de fleste blir fortært ved frokostbordet.

– Under fridagene i påsken har vi god tid til å nyte lange frokoster. Da er egg på bordet en selvfølge for mange. Det er jo selve symbolet på påske, sier daglig leder Åse Kringlebotn i Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt, i en pressemelding.

De fleste spiser mer enn ett egg om dagen i påska.

Maler egg

Det er også stadig flere som bruker eggene på en kreativ måte, nemlig ved å male og å dekorere dem. Mens innholdet ofte blir brukt i kaker og mat, blir skallet brukt som påskepynt.

– Maling av egg opplever en renessanse. Og det er ikke bare barna som tar del i denne aktiviteten, sier Åse Kringlebotn.

Vi skal ikke lenger enn til Tyskland for å finne en levende tradisjon der det er vanlig å gi håndmalte egg i gave til familie og venner. Et rødmalt egg symboliserer for eksempel kjærlighet.

Inspirert? Da er det bare å finne frem farger og pensel.