KRISTIANSAND: Fylkeslegen i Vest-Agder har åpnet tilsynssak mot Kristiansand legevakt etter hendelsen mandag 28. desember i fjor.

— Når en person som har vært til vurdering hos legen senere dør i arresten, så kan selvsagt det være en hendelse som ikke kunne vært unngått. Men dette er like vel så spesielt at vi ønsker å se nærmere på hendelsen, sier fylkeslege Kristian Hagestad.

Var epileptiker

Mannen var i 50-årene og jobbet ved Aker Solutions som innleid konsulent. Han ble pågrepet av politiet om kvelden 28. desember. Han ble sendt til legevakten og deretter brakt til cellen ved politistasjonen i Kristiansand. Senere har det kommet frem at mannen hadde epilepsi.

Spesialenheten for politisaker etterforsker nå politiet. Fylkeslegen skal på sin side granske om Kristiansand legevakt gjorde noe galt da de sendte mannen tilbake.

De har bedt politiet sende over den foreløpige obduksjonsrapporten når den kommer. I tillegg har de bedt politiet gi sin begrunnelse for hvorfor de tok med mannen til legevakten i Kristiansand.

Venter på svar

Fylkeslegen har også bedt om en begrunnelse fra legevakten om hvorfor mannen ble sendt tilbake til arresten.

— Nå venter vi bare på svar fra disse, sier Hagestad.

Foreløpig har ikke fylkeslegen fått tilbakemelding på noen av henvendelsene han har gjort. Hvis den foreløpige obduksjonsrapporten er nok til å trekke en konklusjon, kan saken fra fylkeslegen være klar i mars.