BROKELANDSHEIA: Hendelsen skjedde tirsdag natt klokken 00.45, i nærheten av Brokelandsheia på E 18 ved Telemarksgrensa.

En patrulje fra Agder politidistrikt var på stedet i forbindelse med et trafikkuhell på E 18, hvor fire trailere var involvert. På grunn av ulykken oppstod det full stopp i trafikken fra perioden 21.30 til 04-tiden.

Banket opp og kidnappet

— Da politiet skulle til å trekke seg vekk fra ulykken ble det observert en kar som kom løpende fra en bil i køen, og forsvant inn i skogen. En person kom løpende etter han, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Arne Arnesen, til fvn.no.

Dette førte til at politiet også løp etter. Det viste seg å være en 38 år gammel mann fra Litauen som hadde blitt banket opp.

— Mannen pekte på en bil og fortalte at han hadde blitt banket opp og kidnappet av de tre personene som var i bilen. Han sa også at de hadde våpen i bilen, sier Arnesen.

Dermed foretok en patrulje fra Telemark en bevæpnet aksjon på den utpekte bilen, og de tre personene ble pågrepet.

Fant våpen

Politiet fant da et våpen i bilen, men foreløpig er ikke bilen blitt fullstendig ransaket.

— Bilen har vi sikret, og den vil bli ransaket i dag, forteller Arnesen.

Hva slags våpen som ble funnet er foreløpig ikke kjent.

Like etter ble de tre mistenkte, som er fra Polen og Litauen, sendt sentralarresten i Arendal. I løpet av dagen vil alle bli avhørt av politiet.

— Ifølge fornærmede skal de tre personene ha oppsøkt han hjemme i hans bopel i Arendal og banket han opp. Deretter skal de ha kastet han bak i bagasjedelen av stasjonsvognen og kjørt østover på E 18. Seinere ble mannen plassert i baksetet siden det var mye blålys ved ulykkesstedet. Tanken var da at de ikke skulle vekke mistanke, opplyser operasjonsleder.

38-åringen er nå innlagt for observasjon på sykehuset. Alle de tre mistenkte er menn og er 20, 30 og 34 år gamle.