STAVANGER/FLEKKEFJORD: — Mannen er under intensiv behandling. Brannskadene er alvorlige, men pasientens tilstand er stabil, opplyser anestesilege ved Universitetssykehuset i Stavanger, Kristian Strand, til fvn.no.

Omkom Lørdag ettermiddag omkom en polsk familiefar på 43 år da det brøt ut brann i et hybelbygg på Austad like øst for Flekkefjord sentrum. I huset oppholdet det seg også to andre polakker. Disse ble begge reddet ut i livet. Den ene polakken skal være lettere brannskadet, mens den andre, en 48-åring, ble alvorlig skadet i brannen. Begge ble fløyet med luftambulanse til sykehuset i Stavanger.

Les også: Oppdaget nok en brann i hybelbygget

Politiet har ennå ikke oversikt over brannårsaken.

— Det er gjort en del krimtekniske undersøkelser lørdag. I tillegg vil det bli gjort ytterligere undersøkelser søndag eller høyst sannsynlig mandag. Vi kan foreløpig ikke si noe om brannårsaken, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Jon Kvitne, til fvn.no.

Sjekker strømnettet Politiet har også søkt bistand fra andre offentlige etater for å undersøke blant annet det elektriske anlegget i hybelbygget.

— Det vil komme fagfolk for å undersøke om det kan ha vært noe galt med strømnettet, sier Kvitne.

Brannen oppsto i det eldre, toetasjes trebygget som tidligere var kjent som Austad aldershjem. Huset har vært hybelbygg i 10-11 år.

Øyvind Iversen, administrerende direktør i Simek, bekreftet over fvn.no i går at det var en av bedriftens ansatte som omkom i brannen.

Lenge fryktet man at det var flere personer inne i hybelbygget, men etter en tid klarte politiet å komme i kontakt med de andre som bor i hybelbygget. Det bor totalt ni personer i det brannherjede huset.