KRISTIANSAND: Korpsleder i Kristiansand Røde Kors, Fredrik Granberg, våknet i dag opp til en lite hyggelig melding. I løpet av natten hadde uvedkommende banet seg vei inn i Røde Kors' lokaler i Nye Teglverksvei.

— De har blant annet stjålet en firehjuling (ATV). Vi kjøpte den for åtte dager siden, så vi har ikke rukket å gjøre noe med den enda, forteller Granberg til fvn.no.

Frastjålet verdier for 500.000 kroner

ATV-en kostet 160.000 kroner, og var tenkt som et tilskudd til Røde Kors sin beredskap. Firehjulingen har blitt kjørt ut i bakgården til Røde Kors, før de har kommet seg avgårde via naboens hage og ut en liten hageport.

I tillegg til firehjulingen har tyvene stukket av med Røde Kors sitt radiosambandsutstyr, to vhf-er, en håndholdt og en stasjonær, en gps, mobiltelefoner, PC-er, pluss andre gjenstander som er nyttige for Røde Kors.

— Jeg sitter og skriver en oversikt til politiet nå. Jeg vil gjette på at vi har blitt frastjålet ting fra 3-500.000 kroner, konstanterer Granberg.

RUNDSTJÅLET: Korpsleder i Kristiansand Røde Kors, Fredrik Granberg, hadde ikke en god dag torsdag. (Foto: Lars Hoen)

Ledning gjennom takluke

Ifølge ham ser det ut som tyvene har tatt seg inn både ved å slå seg gjennom en metallport og gjennom en luke i taket.— Det henger en ledning ned fra takluka her. Det ser ut som de har firt seg ned, sier Granberg.

Ledningen er knyttet fast på utsiden, og sluppet ned gjennom takluken på garasjen.

Politiet fikk beskjed om innbruddet klokken 07.54. Åstedsgranskere har vært på stedet to ganger, men det er for tidlig å si hva som kommer ut av undersøkelsene. Politiet har blant annet tatt med seg ledningen som hang gjennom takluken, i håp om de kan finne fingeravtrykk på den.

Fremdeles i beredskap

For Kristiansand Røde Kors merkes det når såpass mye utstyret blir stjålet.

— Det er jo ikke bare å snu seg rundt å få erstattet tingene. Det er ut utrolig kjedelig når sånne ting skjer.

— Hvordan er dette med tanke på deres beredskap?

— Alle vi som er tilknyttet Røde Korps er jo fortsatt tilstede, så vi kommer hvis det skulle skje noe. Vi er bare ikke like godt rustet, sier Granberg.

Han forsikrer at de vil være fullt operative til vintersesongen sparkes i gang i romjula.

Granberg forteller at de er forsikret, og håper at forsikringsselskapet dekker mesteparten av det tapte utstyret.

— Men hvis noen ser noe eller vet noe, eller rett og slett vil hjelpe oss, så må de ta kontakt, ber Granberg.