LINDESNES: Mannen står tiltalt for å ha brutt seg inn i boligen til Tor Vallenes i januar i år. Innbruddet ble oppdaget av Vallenes sine etterlatte barn på 12 og 21 år. De skulle innom deres avdøde fars bolig for å hente klær – dagen før begravelsen.

Gjennom vinduet

Gjenstandene som 41-åringen skal ha stjålet er blant annet et haglegevær, høyttalere, en forsterker, en CD-spiller, bærbar PC og diverse klær.

I tiltalen står det at han «banet seg adgang» til Vallenes sin avlåste bolig ved å ta seg inn gjennom et vindu. Dette skal ha skjedd i tiden mellom søndag 4. januar og onsdag 21. januar i år.

I tilfelle retten ikke mener at det er bevis for at 41-åringen har brutt seg inn i boligen selv, har påtalemyndighetene helgardert seg ved å tiltale ham for heleri.

Han er derfor også tiltalt for å ha mottatt gjenstandene, til tross for at han var klar over at disse stammet fra et grovt tyveri i Vallenes sin bolig.

Rystet bygda

Det var natt til 6. januar i år at Tor Vallenes ble alvorlig skadet i en ulykke om bord på fiskebåten Nesebuen i Skagen. Han døde en uke senere.

Les også: Rystet etter innbrudd hos døde

21. januar, dagen før begravelsen, skulle Vallenes sine to barn innom deres avdødes fars bolig på Nylund, nord for Vigeland sentrum. Innbruddet rystet en hel bygd. Vallenes hadde arbeidet i mange år som barne— og ungdomsarbeider i kommunen.

Flere forhold

I tillegg til innbruddet hos Vallenes, står 41-åringen også tiltalt for en rekke andre forhold.

Han står blant annet også tiltalt for å ha brutt seg inn hos Neumann bygg AS på Vigeland i november i fjor. Dette ved å bryte opp en lagerport. Derfra skal han ha tatt med seg en DeWalt arbeidskoffert med elektrisk verktøy.

Mannen er også tiltalt for innbrudd i Birkeland skoles lokaler desember 2008. Herfra skal han ha tatt kontanter og en PC.

I tillegg er han tiltalt for å ha kjørt motorsykkel i rus av amfetamin og metamfetamin. Dette i Larvik sommeren 2008. I tiltalen står det at han «i et forsøk på å kjøre fra politiet, passerte politiets sperringer på E 18 i svært høy hastighet og fortsatte videre i høy hastighet gjennom Larvik sentrum før han til slutt ble fysisk hindret i å kjøre videre av politiet».

41-åringen er også tiltalt for flere andre brudd på vegtrafikkloven, for besittelse av amfetamin, og for brudd på våpenloven. Blant annet skal han ha overlatt en Winchester rifle med ammunisjon, samt 2 haglegevær til sin mindreårige sønn.