COMLOMBIA: NRKs Alex Rosen besøkte ham i slutten av november i fjor. I to programmer denne og neste uke møter norske tv-seere smaragdjegeren fra Kristiansand og hans kamerat Jan Fredrik Solberg. I første program var Thomsen i ferd med å oppdage store mengder smaragder i et område vennen Jan Fredrik Solberg skal ha pekt ut i det han betegner som en slags transe.

– Jan Fredrik betyr veldig mye, for han er direktekontakten mellom erkeengelen og meg. Han hjelper meg å gjøre oppgaven jeg er valgt til å gjøre her i livet, sier Thomsen som flyttet fra Kristiansand som 17-åring.

Den tidligere ”torpedoen” Espen Lie er også med, for å ivareta sikkerheten til Solberg. Programmet følger teamet inn i jungelen, til smaragdbaroner, som besitter rettighetene til gruvene. Men de lokale graver alt for dypt etter smaragdene, mener Thomsen og Solberg.

– Nei, de lokale vet ikke hvordan vi finner smaragdene. De vet bare at vi har en hemmelig metode, som vi mener virker. Vi vet på meteren hvor de ligger, på dybde. Vi kjenner kvaliteten, og vi vet hvor mye det er, forklarer Thomsen.

I går kveld var Thomsen i Bogotá, og skulle senere mot gruva. Til Fædrelandsvennen sier han at gruvedriften er i gang i første fase. Av sikkerhetshensyn vil han ikke si hvordan det går.

– Er du blitt en rik mann?

– Ingen kommentar.

I en e-post til Fædrelandsvennen i går kveld forteller Peter Thomsen en svært spesiell livshistorie, som vi her viderebringer:

– Det som skjedde da jeg var ni år, var så sterkt at jeg ikke turte fortelle noen om det før jeg traff synske Jan Fredrik Solberg fra Kristiansand for fire år siden, skriver Thomsen.

I transe fortalte Solberg i dokumentarisk fremtidsbilder om Thomsens liv. Thomsen reiste til Brasil, og sier at han fikk en ny åpenbaring fra «sin beskytter» erkeengelen Mikael. Meldingen var at han skulle bygge hjelpeorganisasjonen Mundo Basico, og utvikle små byer med utdanningsinstitusjoner, moderne helsetilbud og annet, med navnet «La Ciudad del Amor».

Mundo Basico skal registreres i Colombia og settes i drift når det er nok penger i kassa. Mundo Basico er nå kun en visjon som skal virkeliggjøres i fremtiden, forklarer Thomsen.

Han fulgte kall om å lære spansk og portugisisk samt bygge en sykkel. Fire måneder senere forteller han at han syklet 6000 kilometer fra sydvestlige Brasil Máncora til helt nord i Peru. Sykkelen brøt sammen i materialtretthet, og han var sliten.

«Jeg vandret noen dager langs de endeleløse hvite og varme strendene til jeg traff en eldre peruaner til hest. Det var vaktmannen i området. Jeg ba ham selge meg hesten og låne meg jobben hans i tre uker uten betaling og han aksepterte med en gang. De neste tre ukene red jeg rundt i dette vakre området og sov sammen med hesten på stranda om natta. Det gikk raskt opp for meg at jeg var kommet frem til et sted som Solberg hadde beskrevet i transen.» skriver Thomsen videre.

Siden traff han mennesker Solberg hadde beskrevet. Også sin nåværende kone Sonia fra Santander møtte han etter oppskriften.

– Uten Sonia hadde jeg ikke klart å komme dit jeg er i dag. Alle disse bevisene jeg får hele tiden gjør det lett for meg å fortsette, da jeg vet mye om det som skal skje, skriver Thomsen.

Neste torsdag skal programmet vise hvordan det gikk.

– Det var inspirerende å jobbe med tv-teamet. Alex og jeg fant tonen med en gang. Vi hadde det himla gøy og fant på mye moro sammen. Teamet bare fulgte Solberg og meg, og det ble hele tiden filmet det som skjedde underveis uten å planlegge noe på forhånd. Alt som ble sagt av meg er sannheten.

Les Peter Thomsens historie på fvn.no.