KRISTIANSAND: Klokken 10.13 fikk politiet melding om at noen i løpet av natten hadde brutt seg inn i elektronikkbutikken Soundgarden i Henrik Wergelands gate.

— De har laget hull i veggen og kommet seg inn på et lager. Det er foreløpig uklart hvor mye som er stjålet, men det er antydet at det ikke er store verdier, opplyser operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Høyttalere og forsterkere stjålet

Politiet har funnet noe av tyvegodset på utsiden, i nærheten av butikken. Det skal blant annet være høyttalere og forsterkere som er stjålet.

Innbruddet ble oppdaget da de ansatte kom på jobb mandag morgen.

— Noen har fjernet deler av veggen som vender mot bakgården. De har slått seg gjennom bølgeblikkplater og gipsplater, og klart å krype inn på lageret. Alarmen gikk da de kom inn. Det var ikke hovedlageret vårt, og det var ikke store verdier tyvene rakk å få med seg før alarmselskapet kom, sier produktsjef og fungerende daglig leder i Soundgarden-kjeden, Christian Åkre.

Stor skade på lokalet

Butikken vil nå sikre den ødelagte veggen slik at ikke flere tyver skal kunne ta seg inn. Åkre regner med det kan bli kostbart å fikse veggen.

— Skaden på lokalet er nok større i verdi enn varene som er stjålet. Det er alltid ergelig når slikt skjer, sier han.

Innbruddstyvene er fortsatt på frifot, og politiet har foreløpig ingen mistenkte.