ARENDAL: Mannen ble i Aust-Agder tingrett dømt til fengsel i seks måneder, hvorav halvparten gjøres betinget, melder Tvedestrandsposten. 23-åringen mister også førerretten for alltid.

Det var natt til 10. august i fjor at den dømte 23-åringen, nå avdøde Renate Andersen og hennes samboer kjørte utfor med firehjulingen på Lauve i Vegårshei. De hadde vært på Lauve for å kikke på en bryllupsfest. For å komme seg dit kjørte de en ATV med henger langs en gruslagt skogsvei.

Alle tre hadde en promille på over 1,0. Renate Andersen fra Sandefjord døde av hodeskader hun pådro seg da hun ble kastet av kjøretøyet.

Aust-Agder tingrett fant det ikke bevist at 23-åringen, som var eieren av firehjulingen, kjørte da ulykken skjedde. Derfor la retten til grunn at kvinnen som omkom selv var fører.

23-åringen ble likevel dømt for uaktsomt drap, siden han overlot føringen av sin ATV til Andersen under omstendigheter som må anses som «svært klanderverdige», skriver Tvedestrandsposten. Retten bemerker spesielt at kvinnen hadde en høy grad av beruselse.

23-åringen må i tillegg ut med om lag 200.000 kroner i erstatning til kvinnens etterlatte.