KRISTIANSAND: — Dette blir for mye bajas. Ordføreren burde ikke gjort dette. Jeg er av den gamle skolen, som mener ordføreren skal understreke verdighet og opptre på en måte som bygger respekt for bystyret og politikk. Jeg vil ikke fordømme ham eller ta dette opp formelt, men jeg liker det ikke, sier Helge E. Refsnes.

PANIKKALDER?

— Har Sørensen kommet i panikkalderen, undrer Olaf Messel humoristisk før han i mer alvorlige ordelag fortsetter:

  • Ordføreren har gjort en åpenbar feilvurdering. Jeg reagerer og jeg tror mange innbyggere også gjør det. For dette er klovneri som reduserer politikk til sirkus. Uverdig, sier Messel, som ikke minst reagerer på at ordføreren har stilt opp som ordfører og ikke privatmann.

  • Vil det bli etterspill av dette?

  • Nei, det vil jo bare gjøre historien enda dummere å ta dette opp formelt som en sak. Men jeg må få lov å si at jeg kritisk.

De to veteranene mener ordføreren aldri bør gjøre lignende igjen. Ikke fordi det er så galt i seg selv å stille opp i svett treningsdrakt, men fordi de mener slike modelloppdrag er med på å fjerne respekten for politikk.

GUNDERSEN PÅ DO.

— Mette Gundersen henger allerede i gallakjole på herretoalettet på Fønix. Det holder nå, sier Refsnes.

Olaf Messel tror Sørensen kan ha hatt behov for å finne på noe av det samme som Gundersen.

  • Men nå må de to slutte med å konkurrere om hvem som er mest ekshibisjonistisk. Det ødelegger bare politikkens seriøsitet, sier Messel.

  • Men nå vil vel mange hevde at du og Demokratene har tuklet med den for lenge siden?

  • Vet du hva! Vi er et lite parti som forsøker å vinne fram med argumenter og tøff debatt, og vi har meninger som ofte går på tvers. Men vi har aldri vært med på slike sirkusstreker som dette, sier Messel.

SPREK: — De er veldig fine, gøyale og sporty. Sørensen ser veldig sprek ut for alderen, sier Marthe Nygaard. FOTO: REIDAR KOLLSTAD: