Tenåringsjenter og unge kvinner sender flere tekstmeldinger til menn enn motsatt. Forskjell i skrivemåte skaper ofte frustrasjon hos det motsatte kjønn.

— En ny undersøkelse viser store kjønnsforskjeller i bruken av tekstmeldinger, sier seniorforsker Rich Ling i Telenor.

Seniorforsker Rich Ling i Telenor.

Undersøkelsen, som bygger på data som er samlet inn i Skandinavia og USA, viser at jenter og unge kvinner tekster menn mer enn motsatt. Helt nederst på skalaen kommer tekstmeldinger sendt mellom menn.

— Det er andre merkbare forskjeller også. Jenter skriver mer korrekt og avslutter ofte meldingene sine med et smiletegn. De gjør dette for å være høflige. Menn avslutter mye oftere med et punktum eller en initial, sier Ling.

Kjenner seg igjen.

— Jeg kjenner meg igjen i dette, sier Line Frustøl (30).

Hun er en av mange vi kom over som var fordypet i telefonen mens hun shoppet på Sørlandssenteret lørdag. Hun mener hun jevnt over sender flere meldinger til menn enn hun får tilbake. Returmeldingene er ofte av det korte slaget.

— Det er ikke uvanlig at jeg får et kort svar. Så må jeg sende en ny melding for å få utdypet svaret. Jeg kunne nok tenke meg at mannlige mottakere var litt mer utfyllende i svarene av og til, sier Frustøl.

Anders Kittelsen (17) er kanskje unntaket som bekrefter regelen.

— Jeg prøver å sende hyggelige meldinger tilbake. Spesielt til kjæresten. Jeg vet litt hva jenter ønsker å høre, sier han.

- Hva da?

— Litt søte, koselige ting. Hvis jeg tekster med foreldrene mine kan jeg nok være litt kortere, medgir Kittelsen.

SNILLE MELDINGER: Anders Kittelsen (17) bruker mange tekstmeldinger på kjæresten. han mener det blir mellom 20 og 30 sms-er om dagen. Han bruker ikke å sende korte sms-er tuil kjæresten fordi han vet de ønsker litt koselige meldinger. FOTO: TOR ERIK SCHRØDER Foto: Tor Erik Schrøder