KRISTIANSAND: — Salget i Hansa Borg bryggerier as har vært formidabelt siden 17. mai. Vi produserer for full maskin, og leverer ut nye varer til butikker og utesteder kontinuerlig. Så her smiler vi bredt i varmen, sier administrerende direktør i Hansa Borg bryggerier as, Lars Andreas Midtgaard, til fvn.no.

-Patriotisme på Sørlandet

Hansa Borg bryggerier as eier blant annet Christianssands Bryggeri (CB).

— CB-produkter selger veldig bra om dagen. Det virker som det er en ekstrem lokal patriotisme på Sørlandet, og det setter vi umåtelig stor pris på. CB er en svært viktig brikke i vårt konsern, opplyser han.

Han kan fortelle at en god mai måned legger grunnlaget for resten av salget om sommeren.

— Som alle andre setter vi stor pris på at godværet kommer tidlig. Normalt sett er jo juni og juli de mest innbringende månedene, og nå som vi har hatt en historisk god mai måned regner jeg med at de vil bli enda bedre enn vanlig, sier Midtgaard.

Rekord for Hennig-Olsen

Også hos Hennig-Olsen is har godværet de siste ukene satt sine spor. De omsatte for 110 millioner kroner i mai, noe som er rekord for denne måneden. Men rekorden fra juni i fjor på 115 millioner kroner står fortsatt, i hvert fall enn så lenge.

— Juni i år ser kjempebra ut. Det er moro å være i isbransjen akkurat nå, smiler Paal Otto Hennig-Olsen, som leder det tradisjonsrike familieforetaket i Kristiansand til aftenposten.no.

Trapper opp om sommeren

Bestefaren lærte seg å lage iskrem under et opphold i Amerika, og startet opp produksjon i Kristiansand da han kom hjem i 1924. I dag har Hennig-Olsen 330 mann i arbeid.

Om sommeren trappes bemanningen opp ytterligere.

Som iskremsjef i tredje generasjon vet Paal Otto Hennig-Olsen å sette pris på at de ansatte tar et ekstra tak når alle andre har ferie.

— Vi har et bonusprogram. Det går ut på at alle som tar sommerferie før 1. mai og etter 1. september får mellom 17.000 og 20.000 ekstra i lønningsposen. Du vet, det er en stor forsakelse for mange å måtte gå på jobb på fine sommerdager, samtidig som de ser naboen på vei ut til båten.