KRISTIANSAND: I dag ,mandag 9. juni, er beboerne i Briggveien innkalt til ekstraordinær generalforsamling i Voie kirke klokken 18.00. Der skal det stemmes over om Hege Bjarke får lov til å sette opp ny bod eller ikke. I innkallingen, som består av 10 sider, har styret detaljert listet opp hele saksgangen slik de mener den har gått.

I sakspapirene styret har sendt ut, beskyldes Bjarkes mann for voldeligheter mot nestlederen i borettslaget. Saken har havnet i forliksrådet. (mer om dette lenger ned i saken).

Les også: Her mister Hege boden sin

Ned for telling

Med i innkallingen har borettslaget inkludert en stemmeseddel, der man kan krysse av for om man ønsker at Bjarke skal få lov til å sette opp ny bod, eller om hun ikke skal få lov. I tillegg er det en avkrysning der det skal stemmes over hvem som eventuelt skal koste den nye boden.

— Men mitt originalbrev der jeg ber om generalforsamling og forklarer hvorfor jeg ønsker det, har de ikke inkludert. Dessuten fremkommer det uriktige påstander i saksdokumentene som ligger ved innkallingen. Nei, vet du, jeg har gått helt i kjelleren her, sier Bjarke oppgitt.

— Vi ønsker ikke å kommentere denne saken før etter generalforsamlingen, sier styret til fvn.no.

Dette er saken:

  • Hege Bjarke kjøpte rekkehuset i Briggveien i 2001, medfølgende ved- og sykkelbod.

— I 2007 krevde borettslagsstyret boden revet av rehabiliteringsårsaker.

— Styret ville ikke sette opp ny bod, da de mente den gamle var ulovlig satt opp.

— I 1983 ble dæværende huseiers søknad om å bygge bod, imidlertid godkjent av styret.

— Hege Bjarke mener å ha kjøpt i god tro, og krever den opprinnelige boden gjenoppført.

— Bjarke fikk låne en erstatningsbod, men den ble fjernet.

HER FORSVINNER DEN: Erstatningsboden Hege Bjarke ble lånt av borettslaget, ble solgt til nestlederens datter, og ble følgelig fjernet i mai. Igjen står Bjarke på trappa (t.h). Alt utstyret ligger igjen på veien. FOTO: Amund Hestsveen Risikerer null bod

Enden på den årelange striden endte i april i år, mener borettslagets styre:

Da ga nemlig styret Bjarke tillatelse til å sette opp en ny bod på tuftene av den gamle boden som ble revet for å komme til veggene under rehabilitering av fasadene i borettslaget. Under forutsetning av at Hege Bjarke kostet denne selv.

Etter at styrevedtaket var fattet, hentet man så erstatningsboden hun hadde fått låne et års tid. og solgte den til nestlederes datter.

— Slik stemmesedlene er utformet, kan jo dette ende med at jeg nektes bod overhodet, sukker Bjarke.

- Filleristet meg

Mannen til Hege Bjarke blir på et punkt i sakspapirene beskyldt for å ha gått fysisk til angrep på nestlederen i borettslaget, Anton Hermansen.

Situasjonen skal ha oppstått da erstatningsboden skulle heises på plass i fjor. Bjarke mente grunnen ikke var utbedret, slik de hadde lovet, og de ønsket heller ikke den digre boden stående rett foran vinduene sine. Det kom til høyrøstet uenig på gårdsplassen. Ifølge borettslagets styre førte konflikten til voldeligheter.

Fra sakspapirene som alle beboerne er tilsendt, heter det: " Han var høyrøstet (Bjarkes mann, red. anm.) og tok tak i kragen på Anton Hermansen. Episoden ble observert av N.N., som følte situasjonen så truende at han tok mobilen for å ringe politiet. Mannen til Hege Bjarke slapp Anton Hermansen (...) "

Fvn.no kontaktet fredag Hermansen for å få bekreftet påstandene.

— Han gikk fysisk i kroppen på meg og filleristet meg, forklarer borettslagsnestleder Anton Hermansen.

— Det er helt feil, min mann sto flere meter unna ham, mener Hege Bjarke. Påstandene om fysisk hardhendt behandling ble for mye for Bjarke og mannen:

— Vi har brakt saken inn for forliksrådet, det rådet politiet oss til, sier Bjarke.

Mandag er altså D-dagen for bodsaken. Da kan utfallet kanskje bli bod og bedring nå avstemningen skal foregå i Guds egen bod: Voie kirke.