FAKTA OM ARIL EDVARDSEN:

1959

Aril Edvardsen arbeider på meieriet i Kvinesdal frem til november, da begynner han sin fulltidstjeneste.

1960

Aril mottar et kall fra Gud under en møtekampanje i Hauge i Dalane. "Din livsgjerning skal være verdensevangelisering gjennom nasjonale evangelister". Den første innfødte misjonæren ble utsendt.

1961

Første utgave av magasinet "Troens Bevis" blir gitt ut. Da folk fikk lese om de nasjonale evangelistene førte det til at mange partnere ble tilknyttet misjonsstiftelsen.

1962

I 1962 gjør Aril Edvardsen sin første reise til det Europeiske Kontinentet. Der forstår han at det såkalte "kristne Europa" bare er en myte. Europamisjonen settes igang.

1963

Gir ut bladet "Osko Duodastuos" på samisk og distribuerer det gratis til alle samiske husstander i Norge, Sverige Og Finland. Planter første menighet på Korsika. Aril Skriver sin første bok og starter eget forlag.

1964

Det første store skandinaviske sommerstevnet arrangeres i Kvinesdal. Et nummer av Troens Bevis blir spredd i 50.000 eksemplarer. Starter lydbåndmisjon. Får visjonen om et misjonssenter i Kvinesdal.

1965

Sarons Dal blir kjøpt. Underhold av nasjonale vitner startes i Jugoslavia, Israel, Jordan, Luxemburg, Paraguay, Korea og på Færøyene. Første bibelskole for nasjonale evangelister blir startet i India.

1966

Troens Bevis radiomisjon begynner med sendinger til Bulgaria over Radio Monta Carlo i Monaco. Syv innfødte misjonærer underholdes i Hellas, hvor det knapt finnes kristne.

1967

Starter eget trykkeri i Sarons Dal. Tusenvis av pocketbøker blir spredd over hele landet. 260 misjonærer underholdes.

1968

Troens Bevis Bibel og Misjonsinstitutt starter, mer 28 elever på pionerkullet. Under en reise i Ungarn ser Aril at de 10 innfødte misjonærene som blir underholdt har plantet 80 menigheter.

1969

Aril drar til Asia for første gang. Han er redd for at resultatene ikke skal svare til utgiftene med reisen. Han velger da å reise de nødvendige midlene selv, heller enn  bruke noe fra misjonskassen i Troens Bevis.

1970

Under en møteserie i Halden taler Gud om å skrive brevkurset "Det nye liv". Brevskolekontor åpnes i 50 land. Idag har 5 millioner mennesker fullført dette kurset. Starter radiosendinger i Kina.

1971

Trykker 5 millioner traktater på mange språk. Operasjon Indonesia, med 3 kampanjer og predikantseminar. Har allerede 570 innfødte evangelister i 82 land.

1972

Gir sykler og høyttalere til evangelistene i Kalimanta. Operasjon Ungdomsteam trener og sender ut 500 ungdommer til team-evangelisering i norske byer.

1973

Starter arbeide i Tchad og Niger. 12000 elever ved korrespondansekurset i Iran. Kampanjer i Asia, blant annet i Burma og Pakistan.

1974

Troens Bevis kjøper misjonsfly for å frakte litteratur og misjonærer i Afrika. Sigøynervekkelse i Spania.

1975

Starter byggingen av Sarons Dal-hallen. Gir ut bok om disippelskap ("Ny visjon om en urkristen eksplosjon". Stor kampanje på Java.

1976

"Bibelen i tegninger" legges ut for salg i narvesen-kioskene. Møter i Europa, særlig i Tyskland og Danmark.

1977

Har 170 innfødte evangelister i Europa. Aksjonsmøter i 30 norske byer.

1978

Gud taler: "Kringkastningsmonopolene vil snart bli brutt". Starter senter for massemedia. Korstog i Tanzania, Colombia, India. Radioevangelisering i Europa gjennom Radio Luxemburg. 10 store kampanjer i Norge.

1979

Evangeliet til midtøsten gjennom radiosendinger. Tegner kontrakt med 16 nye radiostasjoner. IMS starter TV-sendinger i Thailand.

1980

Brevkurset startes i Kina. Sender TV fra Sri Lanka som når over India. Har radioprogrammer på 60 stasjoner over hele verden.

1981

Aril Edvardsen mottar markedsføringsprisen for måten han sprer evangeliet. Kampanje på Færøyene og i Kautokeino. Begynner utbygging av massemediasenteret for alvor, med forventning om at kringastningsmonopolene snart vil falle.

1982

Kjøper en TV-buss, et fullt studio med hjul som effektivt kan produsere programmer til TV-programmene som sendes ut fra Sarons Dal.

1983

TV monopolet faller i norden. Nytt TV-studio blir bygget under møtehallen i Sarons Dal. Innredes for produksjon av programmer.

1984

Korstog i Pakistan, 50000 pakistanske elever på brevskolen. Gud taler til Aril: "Nå må du vende blikket mot øst-Europa og Sovietunionen". Første evangeliske kampanje i Polen. En mediatrailer full av bøker og kassetter turnerer over hele Norge.

1985

TV-programmet "Ny Dimensjon" sendes på 24 stasjoner i Norden. Det produseres mange programmer og videokassetter i Sarons Dal. Hele syv store korstog i løpet av året.

1986

Tusener av Bibler sendes til øst-Europa. Store kampanjer i Oslo og Bergen, Russland og Estland. Utvider med 40 nye evangelister i Portugal. Starter misjonssenter i Belize for å nå de karibiske øyer med evangeliet gjennom media.

1987

TV-programmet "Hallo Norden" lanseres sendes på flere stasjoner i skandinavia. Nye kampanjer i Russland, i Latvia, Litauen, Hviterussland, Georgia, og Ukraina. Stor kampanje i Argentina.

1988

Har 1200 nasjonale evangelister i 120 land. Sterk satsning på å gi nødvendige evangeliseringsmidler, slik at de kan gjøre en effektiv jobb. 200.000 bibler til Sovjet.

1989

Kommunismen faller i Øst-Europa, og en veldig ny misjonsmark åpner seg fra Østersjøen og Albania i vest, til Stillehavet og Beringstredet i Øst. Arbeidet i disse landene ekspanderer.

1990

Fra dette året eksploderer Troens Bevis´sitt arbeide. Aril Edvardsens korstog har opptil 100.000 besøkende hver kveld. På kort tid har 100.000 nasjonale vitner vært på hans predikantsenminar i Afrika, India, Sør-Amerika og Europa.

1991

Flere kampanjer i India, Ungarn, Tsjekkoslovakia, og Russland. Vekkelsesmøter i 13 norske byer. Bibelspredning i Øst-Europa.

1992

I forbindelse med korstog og seminarer i Russland, Sibir, Romania, Tsjekkia, Slovakia og Belarus, spres 1.300.000 bibler.

1993

I løpet av året ser Aril 100000 europeere ta imot Jesus i sine korstog i Øst-Europa. Brevkurset sprer seg til mange land.

1994

Troens Bevis starter sin misjonsstrategi for å nå de 538 unådde folkeslag som lever i det tidligere Sovietunionen. Kampanjer i Kaukasus. Spredning av brevkurs og Bibler.

1995

De første innfødte misjonærer i Kina. Gjennombrudd i Tatarstan og Basjikistan i Ural-Volga området. Utenriksministeren i Aserbadsjan sender fly til norge for å hente nødhjelp til det shia-muslimske Aserbajdsjan.

1996

I TV2´s nyhetssending meldes det at det finnes en TV-stasjon i Sarons Dal med seertall som andre nordiske kanaler bare kan drømme om.

1997

Innvielse av satellitt-bakkesender. Gjennom denne "uplinken" kan evangeliet gå ut fra Sarons Dal og rundt hele jorden på 2 sekunder.

1998

Aril møter Yassir Arafat i Gaza. Historiske møter i Palestina. Kampanje blandt karatsjaiene. Kong Harald besøker Sarons Dal.

1999

Vekkelsesmøter i 25 norske byer. Rune Edvardsen har konserter i Pakistan. Aril får fredspris av den pakistanske presidenten. Ungdomsfestivalen "Jesus to The Nations" arrangeres for første gang.