ARENDAL: — Han er selvsagt preget av omstendighetene, men tar det likevel med fatning, sier 25-åringens forsvarer, advokat Ole J. Devold. 25-åringen skal ifølge Devold være svært lettet over at drapet ble oppdaget.

— Han har levd i en svært vanskelig situasjon, og ikke visst hva han skulle gjøre med den drepte naboen, sier Devold.

Krangel om rekepilling og en video endte med at 25-åringen fra Arendal drepte sin 45 år gamle nabo natt til 14. februar. Først lørdag ble mannen pågrepet, etter at han til en bekjent skal ha vist bilde av den drepte naboen. 25-åringen har ifølge advokat Ole J. Devold slitt psykisk, og devold har derfor bedt om at siktede får psykolog i fengselet, og at det blir foretatt prejudisiell observasjon av ham.

Tidlig i går morges møtte den siktede 25-åringen opp på fengslingsmøte i Aust-Agder Tingrett, hvor han ikke la skjul på at han hadde drept sin nabo.

— Erkjenner du straffeskyld? spurte dommer Knut Dag Haavardsen.

— Ja, jeg er skyldig, svarte han. Og la til at 45-åringen ble drept med kvelertak.

I tillegg til kvelningen skal 25-åringen også ha slått 45-åringen i hodet med en jernstang. Basketaket skal ha pågått i 15-20 minutter. Selve drapet skal ha funnet sted i 45-åringens seng.

Liket ble så, i følge VG.nett, liggende i halvannen uke i senga før den døde ble puttet inn i et kott i sin egen leilighet.

25-åringen både gråt og lo under fengslingsmøtet. Han ble varetektsfengslet for fire uker.