KRISTIANSAND/TRONDHEIM: Det melder TV 2 Nyhetene.

Viggo Kristiansen er sammen med Jan Helge Andersen dømt for drapet på to jenter i Baneheia i Kristiansand i mai 2000. I fjor høst satte hans advokat Sigurd J. Klomsæt fram begjæring om gjenopptakelse av straffesaken.

Et rettsmedisinsk institutt i Santiago de Compostela i Spania foretok analyser av sæd som ble funnet på den ene av de drepte jentene. Konklusjonen var at sæden kunne stamme fra Kristiansen, men at dette ikke kunne fastslås med 100 prosent sikkerhet.

Konstituert leder av Gjenopptakelseskommisjonen, Helen Sæter, bekrefter overfor NTB at instituttet i Spania vil bli bedt om å foreta nye analyser, i tilfelle nye metoder kan gi mer sikre svar.

Sæter opplyser at kommisjonen venter et oppsummerende sluttinnlegg fra Klomsæt i midten av desember. Deretter skal også påtalemyndigheten komme med et sluttinnlegg. Hun vet ennå ikke når kommisjonen kan avgjøre om straffesaken skal gjenopptas eller ikke.

– Dette vil vi ha en oppfatning om når vi har fått sluttinnleggene fra begge parter og resultatene fra Spania, sier Helen Sæter.