KRISTIANSAND: — Da jeg ringte til fornærmede så må jeg si at det var en av de verste telefonsamtalene jeg har tatt på lenge, sier Anne Rita Meberg, bistandsadvokat for en av de fornærmede kvinnene.

Det var hun som måtte fortelle at kvinnene igjen må stå i retten og forklare seg i detalj om overgrepene 51-åringen er tiltalt for å ha begått.

Belastning

Elise Valvik, er bistandsadvokat for en annen av kvinnene:

— Det har vært forferdelig tungt for henne. I sånne saker som dette er det den største integritetskrenkelsen du kan tenke deg, og bare det å gå til en anmeldelse er en belastning. Det å komme i retten og forklare seg om disse tingene er nok en belastning, og det er en stor lettelse når man er ferdig, forteller Valvik.

Hun mener det er veldig uheldig at kvinnene må gjennom dette mareritt en gang til fordi dommeren er inhabil.

Tiltaltes forsvarer, Ole A. Rasmussen, mener "det er klart at dette burde vært oppdaget".

Sexslaver Rettssaken begynte i Kristiansand tingrett onsdag i forrige uke. 51-åringen er tiltalt for å ha dopet og holdt tre kvinner som sexslaver.

En 34 år gammel kvinne hevdet i retten at hun ble holdt i fangenskap i to døgn og misbrukt seksuelt gjentatte ganger av 51-åringen et sted i Aust-Agder i juli 2005. Det hele startet med at hun ble tilbudt jobb som sjåfør og sekretær for 51-åringen.

De tre andre voldtektene 51-åringen er tiltalt for, skjedde september 2005, januar 2006 og mars 2006. Dommeren er inhabil fordi han har avgjort en kjennelse om forlenget varetekt for 51-åringen.

Tingrettsdommer Per Refsalen sier til TV Sør han tar selvkritikk for at han ikke var klar over regelen.