KRISTIANSAND: — Vi er glade for samarbeidet med Vest-Agder fylkeskommune, og tror det kan bidra til å styrke det rytmiske miljøet for unge kvinner, sier daglig leder for AKKS Kristiansand, Mira Svartnes Thorsen, i en pressemelding.

Nå kan unge kvinner mellom 16 og 19 år få kurs hos AKKS til en svært redusert prise gjennom fylkets Kulturkort. Thorsen skrev under avtalen med fylket onsdag i forrige uke, og flere interesserte har allerede meldt seg.

Kort og godt

Kurset starter i uke 38, og består av et åtteukers instrumentalkurs etterfulgt av et femukers samspillkurs. Etter endt kurs står deltakerne på scenen for første gang.

— De som har vært på kurs tidligere, sier at det er noe av det morsomste de har opplevd. Det er gøy for oss som ser på også, og man skulle ikke tro at det gikk an å spille så bra etter så kort tid. Det er også mulig for hele band å melde seg på, sier Thorsen i pressemeldingen.

Ung og voksen

AKKS er en idealistisk musikkorganisasjon som arbeider for å rekruttere, motivere og synliggjøre kvinner i musikkbransjen. Det finnes i dag fem AKKS avdelinger i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand. Lærerne på kursene i Kristiansand er for det meste studenter ved musikkutdanningen på Universitetet i Agder, og skal være til inspirasjon for både unge og voksne kvinners deltakelse i det profesjonelle musikklivet.

Kulturkortet er et tiltak politikerne har tatt initiativ til for å få ungdom til å benytte seg mer av kulturtilbudene i fylket.