OSLO: — Nei, sier stortingsrepresentantene Åse Schmidt (Frp) og Rolf Terje Klungland (Ap).

— Jo, delvis, sier ordfører Jan Oddvar Skisland (KrF) og stortingsrepresentant Dagrunn Eriksen (KrF).

I et leserinnlegg i gårsdagens Fædrelandsvennen tok Klungland opp spørsmålet om hvilken strategi som eventuelt ble valgt før justisministeren kom til Kristiansand for å høre de lokale kravene om mer penger til politiet. Ordfører Skisland har tidligere hevdet at det på et møte i Kristiansand i slutten av januar var enighet om at de lokale stortingsrepresentantene skulle ligge lavt før Knut Storberget (Ap) kom en måned senere.

Ordføreren kritiserte i ettertid Klungland for å ha levert inn et spørsmål i Stortingets spørretime om politisaken, før Storberget kom til Sørlandet.

I gårsdagens avisinnlegg understreker imidlertid Klungland at han aldri har sagt seg enig i en slik strategi:

— Jeg var på hele møtet i januar og har aldri hørt noe sånt. Det er jeg helt sikker på. Hadde jeg hørt noen foreslå en slik strategi, hadde jeg blitt sjokkert, sier Klungland.

Ap-representanten får støtte av Åse Schmidt.

— På møtet snakket Skisland om temaet mer penger til politiet. Men det ble ikke inngått noen avtale om at vi skulle ligge lavt. Det ville jeg følt som en umyndiggjøring, sier Schmidt.

— Derfor ble jeg så overrasket over Skislands kritikk av Klunglands sak i spørretimen. Så jeg dobbeltsjekket med blant andre Dagrunn (Eriksen, red.anm.), som var enig i at vi ikke hadde blitt enige om noe sånt.

Dagrunn Eriksen selv husket i går ettermiddag møtet på følgende måte:

— Dette ble snakket om, men det var i en pause. Derfor var nok ikke alle til stede. Men jeg husker vi som sto der var enige om at det ikke var lurt å be om mer penger til politiet i spørretimen, for ikke å fremtvinge et nei fra justisministeren før møtet i Kristiansand.

— Men hvem skal folk tro på?

— Jeg tror flere har rett, og at dette beror på en del misforståelser, sier Eriksen.

Det tror også Jan Oddvar Skisland, som etter å ha dobbeltsjekket med Eriksen og partifelle Åse Gunhild Woie Duesund (leder av Agderbenken) i går, er sikker på at han diskuterte strategien med disse to på januarmøtet.

— Dermed trodde jeg enigheten ville bli videreformidlet til de andre på Agderbenken, sier Skisland.

— Så dette er nok summen av en del uhell og misforståelser, sier ordføreren. Han understreker at han aldri har ment å legge noen generell munnkurv på de lokale stortingsrepresentantene.