Statens Vegvesen annonserer på sin side at bomavgiftene øker med 20 prosent den 27. juli 2009. Men denne prosentøkningen gjelder i realiteten kun for dem som passerer én av bomstasjonene på E18. Det får Håkon Glomsaker i NAF til å reagere:

– Det blir ganske feil å si at økningen er på 20 prosent når de som kjører hele veien må ut med 60 kroner. Det sier seg selv at en økning på 140 prosent er uakseptabelt, sier Håkon Glomsaker, direktør for forening og samfunnskontakt i Norges Automobil-Forbund (NAF), til Agderposten.no.

For dersom du passerer begge stasjonene, må du nå punge ut med 60 kroner, i stedet for 25. Det betyr en økning på 140 prosent, sammenliknet med dagens pris på 25 kroner.

– Hårreisende økning

Glomsaker finner det hårreisendet man ikke kan kjøre ut igjen av sonen for samme pris.

– Hadde du eid en bedrift som økte prisene med 140 prosent, hadde du vært ute av business innen jul. Dette er vanvittig, tordner han.

Glomsaker tror at det er pendlerne som vil bli hardest rammet av økningen.

Ordfører i Arendal, Torill Rolstad Larsen, har forståelse for at folk kan føle seg lurt når prisene plutselig går i været. Spesielt når bilister betaler for en vei de ikke bruker.

– Det føles litt urettferdig å betale for en vei vi ikke bruker. Det står 20 prosent, men det blir langt mer for dem som passerer begge bommene, påpeker hun