— Belegget hos oss bærer litt preg av at forretningsreisende har ferie, men samtidig har vi booket mange barnefamilier, og ligger totalt an til å få ei god uke. Vi får besøk av mange barnefamilier som skal besøke Aquarama og Dyreparken, sier Håvard Solum, hotelldirektør på Scandic Kristiansand Bystranda.

Det blir ikke fullt på hotellet i vinterferieuka, men Solum forventer at det vil komme flere bookinger på kort varsel.

— Vi ser et ganske spesielt bookingmønster i vinterferien. Mange booker ganske seint opp mot ankomst, gjerne så seint som dagen før. Tendensen er generelt at barnefamilier i dag bor mye mer på hotell enn tidligere, sier Solum.

Langhelg

Det samme mønsteret ser Pål Sørvang Winther, hotelldirektør på Scandic Dyreparken. Den kommende uka ser ut til å bli helt ok, men han tar gjerne imot flere gjester.

— Mange trekker jo til fjellet, men vi har et ganske bra opplegg her for de som ønsker byferie. Vi har et bredt aktivitetstilbud i parken, og venter en del barnefamilier. Det er nesten ingen som booker fulle uker, men de har gjerne en oval helg, som onsdag til søndag, sier han.

Reiser innenlands

De to hotelldirektørene er skjønt enige om at den svake, norske kronen er med på å få nordmenn til å feriere innenlands i stedet for å ta ferien i utlandet. Mandag kostet euroen 9,6 kroner, mens pundet kostet 12,50 kroner.

— Kronekursen er absolutt en fordel for oss, og vi ser nå at bookingen mot sommeren, som er vår høysesong, er bedre enn noensinne, sier Sørvang Winther.

— Det kan se ut til at vinterferien blir hakket bedre i år enn i fjor, og innbookingen for sommeren kan tyde på at folk utsetter utenlandsreiser, sier Solum.