I RETTEN: Fra venstre aktor, statsadvokat Stina Sveier Nielsen og forsvareren, advokat Ben Fegran. Foto: Hallgeir Oftedal

KRISTIANSAND: Kvinnen var ifølge de medisinsk sakkyndige psykotisk da hun knivstakk mannen.

Kvinnen har siden hun knivstakk den helt tilfeldige mannen utenfor Kristiansand politistasjon vært innlagt på psykiatrisk avdeling ved sykehuset i Kristiansand.

Mannen som ble knivstukket satt i bilen sin og snakket med en kompis i en annen bil. Den tiltalte kvinnen satt på en benk utenfor politistasjonen.

— Jeg hørte at de snakket om meg. Han var Jesuskåt og Jesusvitne. Han skulle samle hele Kristiansand for å vise at jeg var Jesus. Han truet meg. Hele hodet var fullt av tanker. Jeg var utenfor politistasjonen fordi jeg skulle ha noe tilbake fra politiet som var stjålet noe fra meg, blant annet penger og mobiltelefonen. Jeg ville forsvare meg mot mannen, og jeg gikk bort til ham og ville drepe ham. Jeg følte meg truet, forklarte kvinnen. Hun sa at hun hadde store psykiske problemer denne dagen, med et voldsomt tankekjør.

— Jeg skulle drepe ham og stikke ham med kniv.

Ifølge politiforklaringen løftet hun armen og stakk ham. Hun ville ta hodet hans, men det føltes litt ekkelt. Derfor hogg hun i halsen i stedet for i hodet, fortalte kvinnen i tingretten.

De psykiatrisk sakkyndige har konkludert med at kvinnen var psykotisk da hun forsøkte å drepe mannen. Påtalemyndigheten vil derfor legge ned påstand i retten om at hun skal dømmes til tvungen psykisk helsevern i stedet for fengselsstraff.