AGDER: Ny asfalt, brurekkverk og rekkverk ønsker Statens vegvesen i Vest-Agder å bruke pengene fra regjeringens tiltakspakke på.

To millioner kroner er satt av til å reasfaltere fylkesveiene 423 og 459 mellom Lonestrand og Åvik i Lindesnes kommune. Asfalten er ifølge fylkeskommunen så dårlig at den går i oppløsning.

— Det var en hyggelig overraskelse, sa Lindal da fvn.no overbrakte nyheten onsdag ettermiddag.

— Det er en fylkesvei som sårt trenger asfaltering. Vi har brukt alle anledninger for å prøve å få det til, sier Lindal.

Det var hovedutvalg for næring, samferdsel og miljø i Vest-Agder fylkeskommune som onsdag ga grønt lys for hvordan midlene skal brukes. Statens vegvesen foreslo formål som burde få penger, og utvalget vedtok forslaget uten motforestillinger.

— Dette er gode midler som både fører til økt sysselsetting og fører til mer vedlikehold, forteller samferdselssjef i Vest-Agder fylkeskommune, Leif Storsve, til fvn.no.

Sikrer bru

En halv million kroner skal gå til montering av nye rekkverk på steder hvor behovet er stort. En kvart million skal gå til rydding av vegetasjon langs veiene.

Uleselige skilt skal også byttes ut, og en halv million er satt av til tiltaket. Like mye er satt av til utskifting av stikkrenner.

En kvart million kroner er satt av til å bytte ut dårlig brurekkverk på Litlemo bru i Sirdal. Ifølge en pressemelding fra Vest-Agder fylkeskommune er rekkverket så dårlig at det ikke vil tåle en påkjørsel.

Foto: Roar Greipsland