KRISTIANSAND: — Vi håper folk følger denne henstillingen. Vi har brukt formiddagen på å skuffe hele Torvet og Tresse. Her kan folk parkere gratis. Ordningen vil vare helt fram til mandag. Det er avgjørende at folk retter seg etter dette og fjerner bilene fra gatene, sier Kristiansen.

Snøen laver mer, og varslene tyder på at det kan komme en hel meter i Kvadraturen. Da blir det meget komplisert å holde gatene åpne.

­ Vi trenger plass – og vi kan rydde mye fortere når parkerte biler fjernes. Jeg henstiller også folk om å bruke parkeringshus, men der koster det altså penger. Men P-hus har jo mange fordeler da, sier Kristiansen.

Ordingen med parkering i Tresse og på Torvet vil vare så lenge været gjør det nødvendig. Først fram til mandag, men kanskje lenger hvis det blir behov for det.

Kristiansand kommune har i øyeblikket 90 enheter ute og brøyter. Mannskapenen konsenterer seg om hovedveier og busstraseer. Kommunen har gjort avtale med ambulansene om å brøyte ekstraordinært de veier hvor ambulanse skal fram, og har avsatt egne folk til dette.