SØGNE: – Vi lytter til sunn fornuft, og har bestemt oss for å komme i møte de sterke ønskene om fire felts vei, opplyste samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) til Fædrelandsvennen i går kveld.

Opprinnelig var det bevilget 35 millioner kroner til to felts vei med midtdeler og rundkjøring på den ulykkesbelastede strekningen fra Tangvall til Klepland (Søgne-sletta).

Men for 20-25 millioner ekstra utvides den til fire felt, noe strekningen er overmoden for med 18.000 biler i døgnet.

– Dette er jo fantastisk. Det er godt å ha noen politiske venner i regjeringskontorene, jubler Søgne-ordfører Solveig Kjelland Larsen (Ap), som ser fram til tryggere vei med færre farlige forbikjøringer.

VEIEN FORTSETTER: Nå kan arbeidet fortsette her fra Klepland mot Tangvall, det vil si rundt svingen nede til venstre i bildet. arkivfoto: kjartan bjelland

Sammen med en større delegasjon besøkte hun departementet i januar, siden har det vært heftig press fra sør. Statsråden bekrefter at deres argumentasjon ble utslagsgivende.– Det er et godt poeng at om vi venter ville det gitt en ekstrakostnad på 15 millioner, sier Navarsete.

Også Vest-Agder Ap engasjerte seg.

– Opposisjonen har skreket om handlingslammede politikere i Vest-Agder, men det er tvert om. Dette hadde ikke kommet uten heftig jobbing, uttaler fylkesleder Trond Henry Blattmann, som også var på Oslo-besøk.

Nå gjenstår bare å få inn strekningen Hannevika til Søgne grense i Nasjonal Transportplan, som er en langt tyngre oppgave.

Ifølge distriktsveisjefen kan arbeidet på Søgne-sletta starte allerede til høsten, og veien vil stå ferdig i løpet av høsten neste år. I fjor ble det laget fire felts vei på strekningen fra Storenes (Songdalen grense) til Klepland.