AGDER: Natt til 1. mai har i mange år vært en tradisjonell festnatt. Også i år har det vært mange folk samlet forskjellige steder i Agder, både i byer og utendørs i den milde natta.

— Det har vært vanvittig mye folk ute de fleste steder, sier operasjonsleder Kåre Grønning i Agder politidistrikt.

60 oppdrag

Politiet opplyser at det totalt er 22 personer; 11 i arresten i Kristiansand og 11 i Arendal, som er arrestert for fyll og bråk i beruset tilstand i natt.

— Det har vært mye fyll og bråk, sier Grønning.

Patruljene i begge Agder-fylkene har hatt mye å gjøre.

— Fra Risør til Flekkefjord – det har vært over alt. Vi har 60 førte oppdrag fra midnatt til klokka fire, illustrerer Grønning.

Ingen alvorlige hendelser

Likevel er han glad for at det ikke har vært noen oppdrag av mer alvorlig grad.

— Det har ikke vært noe alvorlig, så sånn sett har det vært en grei natt. Veldig mye har blitt ordnet på stedet, sier han, og betegner denne natten til 1. mai som omtrent som normal.

Her er noen utdrag av det politiet i Agder har holdt på med i natt:

KRISTIANSAND: 200-300 ungdommer på Hamresanden

KRISTIANSAND: Rappet brannslukkingsapparat i Flekkerøytunnelen for andre natt på rad

GRIMSTAD: Skallet ned

02.10 En person ble skallet ned i Storgaten. Politiet fikk gode vitnebeskrivelser av gjerningsmannen, og pågrep så en 21 år gammel mann som ble kjørt til arresten i Arendal. Den fornærmede ble kjørt til legevakt med mulig brudd i nesa.

KRISTIANSAND: Fyllekjøring

03.05 Ei 20 år gammel kvinne ble stoppet i bil i Håneskrysset. Hun mistenkes for å ha kjørt i ruset tilstand, og ble tatt med for å bli tatt prøve av. Politiet har beslaglagt kvinnens førerkort.

KRISTIANSAND: Kjørte i ruset tilstand

05.23 Politiet stoppet en 25 år gammel mannlig bilist i Østerveien på Lund. Det er mistanke om at han var påvirket av narkotika da han kjørte. Mannen måtte avlegge utvidet prøve på legevakta.

NATTERAVNER: Natteravnene og politiet er her på plass i Kristiansand sentrum natt til fredag. Foto: Vegard Nekstad Foto: Vegard Nekstad