KRISTIANSAND: Det er søkt både i sjøen og langs jernbanelinjen uten at politiet har noen konkrete spor å gå etter.

— Vi gjør en del uten at vi har noe å gå på. Vi søker ved stedet der han ble sist observert, og på hele strekningen fra Kristiansand sentrum til bopelen hans, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Søk i havnebassenget

Erik Jenssen ble sist sett rundt klokken 01 natt til søndag i Tollbodgata i Kristiansand sentrum. Politiet har opplyst at han ble observert ved utestedene Havana Etcetera og Harvey's Sportsbar, som ligger få hundre meter fra sjøen.

SAVNET: Erik Jenssen (24) er meldt savnet. Han ble sist sett natt til søndag. (Foto: Politiet) Foto: Privat

Tirsdag ettermiddag ble det derfor søkt i overflaten i havnebassenget, men politiet medgir at de ikke har informasjon som tilsier at 24-åringen har ramlet i sjøen.— Vi har ingen indikasjoner på hvor han kan ha tatt veien, eller hva som har skjedd med ham. Men på bakgrunn av tidligere erfaringer med slike saker, tok vi for oss havneområdet med hjelp fra Røde Kors, opplyser Lauvnes.

Hundesøk

Søket ble avsluttet klokken 18.45 uten resultat. I stedet startet politiet sporsøk med hund langs jernbanelinjen mellom Kristiansand sentrum og Jenssens bopel i Dalaneveien. Boligen ligger like ved jernbanelinjen.

— Vi har fått innspill om at han bruker mye beina, sier operasjonslederen.

Etter det fvn.no kjenner til, står bilen parkert ved boligen. Naboer fvn.no har snakket med, opplyser at de ikke har sett Erik Jenssen på flere dager. Han bor alene i et bygg med åtte leiligheter. Der har han bodd i snart to år.

24-åringen står som styremedlem i Dalane borettslag. Styreleder Torbjørn Eiken Olsen fikk beskjeden om forsvinningen tirsdag.

— Det kom som en overraskelse. Jeg kjenner ham som en stille og rolig kar, sier Eiken Olsen til fvn.no.

Heller ikke hundesøket tirsdag kveld ga resultat. Søket ble avsluttet da det ble mørkt like før klokken 22. - Ikke mistanke om noe som helst

Parallelt med søkene gjennomfører politiet også taktisk etterforskning.

— Vi har to etterforskere som snakker med restauranter i byen som han kan ha besøkt natt til søndag, leter etter vitner og tar for seg 24-åringens bopel, sier Lauvnes.

Det er foreløpig ikke tatt stilling til om man skal søke videre i havnebassenget med dykkere. Onsdag morgen vil det bli vurdert om nye søk skal igangsettes.

Den savnede kommer opprinnelig fra Moss, men har vært bosatt i Kristiansand den siste tiden på grunn av jobb. Det var foreldrene som meldte ham savnet mandag, da han ikke hadde dukket opp på jobb.

Politiet har ingen opplysninger som tilsier at noe kriminelt har skjedd med 24-åringen.

— Foreløpig har vi ikke mistanke om noe som helst, sier operasjonslederen.

Politiet er interessert i tips fra fra personer som har sett Jenssen, eller som har opplysninger i saken.

OVERFLATESØK: Her holder Røde Kors på med et overflatesøk i Hannevika. (Foto: Mads Ommundsen) Foto: Mads Ommundsen