Politiet i Agder har fredag ettermiddag fått fire meldinger som trolig dreier seg om rumenere som har begått lovbrudd. Nå ber de folk være på vakt.

— Dette er rette tida. De dukker opp hver vår og sommer. Vi ber folk være oppmerksomme. Det typiske er at de er inne i butikker eller i folkerike områder. Noen avleder og noen stjeler, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt.

Frastjålet 5000 i butikk

Den første meldingen til politiet fredag ettermiddag kom klokken 14.39. — En kunde i en butikk i Evje ble frastjålet 5000 kroner som lå i veska. Det hadde vært utenlandske damer inne i butikken. De forsvant i en tyskregistrert bil, forteller Klausen.

Politiet fant tyvene og beslagla pengene de hadde stjålet. De to rumenske kvinnene fikk i tillegg 4000 kroner hver i bot.

Stjal fra bakrommet

Klokken 15 kom det en liknende melding fra Tvedestrand. To utenlandske kvinner, ifølge politiet sannsynligvis sigøynere, hadde tatt 3700 kroner som lå i en skuff på bakrommet i en butikk.

— Ingen mistenkte er pågrepet, sier Klausen.

17-åring stjal sko

Eurosko i Markens gate i Kristiansand var rett før klokken 15.30 rammet av tyveri.

— En dame hadde vært og stjålet sko inne i butikken, sier operasjonsleder Klausen.

Politiet pågrep en 17 år gammel kvinne fra Romania som fredag kveld fortsatt satt i arresten etter tyveriet.

Pengeinnkrevere ville ha 18.000 kroner

Ifølge politiet var to sigøynere inne på et verksted i Tvedestrand ved 16.30-tiden.

— De hadde tilbudt seg å slipe kniver og sakser. Han som var der var fornøyd med jobben. Men like etter kom to storvoksne sigøynere, som krevde 18.000 kroner for jobben, sier Klausen.

Verkstedeieren betalt ikke, og pengeinnkreverne forlot stedet.