KRISTIANSAND:

På besøk med kniv og blomster

Voldsom beklagelse fra drapstiltalt

Nektet straffskyld for drap

Forsvareren hevdet i går i sine innledende bemerkninger at den tiltalte sier ”jeg mente det ikke sånn” mens han er i huset og senere drepte sin ekskjæreste. I retten i dag sa den tiltalte at dette uttrykket ble brukt før det ble utøvd vold mot den drepte, og at uttrykket kom på bakgrunn at han var lei seg på grunn av brudd på besøksforbudet.

Politiet er også enig med forsvareren i at den drepte jenta sier ”du er jo syk”, mens basketaket foregår i familiens hus.

Derimot er det ikke enighet om det forsvareren hevder at den tiltalte sier ”hvordan går det Jon Blund”. En teknisk ekspert mener at det blir sagt ”Jon Grønn” mens en politietterforsker hevder at det blir sagt ”vennen min”.

— Jeg må ha vært veldig syk som kan ha sagt ”Jon Blund”. Har ikke noen forklaring på hvorfor jeg kan ha sagt det. Det er helt merkelig.

Forsvareren, advokat Knut Hennig Larsen, har oppfordret juryen til å høre godt etter når lydloggen avspilles i morgen tidlig.

Den tiltalte mente i retten i dag at når ekskjæresten svarte ja på hans spørsmål under slossingen og kampen inne i huset i Songdalen om at de skulle være sammen igjen, så oppfattet han likevel dette som et nei. – Jeg forstår ikke dette nå, sa tiltalte.

Han hørte lydloggen for første gang under hovedforhandlingen i tingretten i fjor høst. – Advokaten min den gang anbefalte meg ikke å høre lydloggen på forhånd, sa tiltalte.

Det kom under rettsforhandlingene tirsdag frem at medisinsk ekspertise som tiltalte har hatt kontakt med har oppfattet det som om han har forsøkt å spille sinnsyk.