BYKLE: Sammen med kameraten Jonathan Samuelsen (18) havnet Ulf Omdal midt i et snøskred på Hovden lørdag ettermiddag. Begge kom uskadet fra hendelsen, men Ulf innrømmer at han ble litt skremt da snøen kom rasende mot ham.

Les også: Tenåringer uskadet fra snøskred på Hovden

Idet de to guttene fra Nodeland var på vei ned mot Nåløyet på twin-tip-ski ble skredet utløst.

— Vi rant ned mot Nåløyet og kom inn i masse puddersnø hvor ingen hadde vært før oss. Plutselig oppdaget jeg at snøen løsnet noen meter bak meg og kom rasende både rundt meg og foran meg, sier Ulf Omdal (17) til fvn.no.

- Hva tenkte du da?

— Da tenkte jeg "skitt au, hva gjør jeg nå". Jeg fikk litt nerver og forsøkte å sette utfor i full fart for å komme unna. Etter hvert kom snøen over skiene slik at det ble umulig å svinge, sier Ulf.

- Snøen sprutet over skuldrene

Så fikk han øye på lite tre i løypa som han klarte å ta tak i.

— Jeg tok tak i det og holdt meg fast, og håpet skredet skulle renne forbi meg. Mens jeg stod der sprutet snøen over skuldrene mine. Heldigvis stoppet den største snømengden like bak meg, sier han.

Omdal var da dekket av snø opp til hofta på det ene beinet, og opp til kneet på det andre.

— Det gikk greit å komme seg opp, men jeg hadde mistet den ene skien. Jeg var redd for at det skulle rase igjen, så jeg gravde forsiktig etter skien for å sette den på igjen, sier han.

Akkurat idet han fikk satt på skien igjen, og rant videre, kom to personer fra skipatruljen på snøskuter. Etter å ha fortalt skipatruljen at det ikke var flere personer i området, rant de to guttene ned til bunnen av bakken.

Stor skredfare i fjellet

Etter å ha snakket med skipatruljen og politiet i bunnen av bakken dro de to guttene videre til internatet ved Hovden skigymnas for å treffe venner.

Ulf og Jonathan har vært på Hovden på vinterferie siden torsdag, men i dag var første dagen i bakken. Trolig blir det også den siste, men ikke fordi de er redde.

— Da snøen raste rundt meg ble jeg litt redd, og tenkte at nå går det galt. Det blir ikke noe renning i morgen, men ikke fordi vi er redde. Vi drar hjem i tre-tiden, så jeg tror ikke vi får tid, sier han.

Den øverste delen av alpinbakken ble stengt etter snøskredet, siden det er fare for flere skred i området. Det er stor fare for skred i fjellet i hele Sør-Norge, og folk bes være forsiktige når de ferdes i fjellet.