KRISTIANSAND: — Jeg er veldig kritisk til søknadsprosessen etter ny politimester i Agder, opplyser Ole Martin Mortvedt til fvn.no.

Han mener at politidirektør Ingelin Killengreen prøver å fryse ut kandidater, og at dette gjør at konkurransen om stillingen som politimester svekkes.

— Jeg tror at færre ønsker å søke på disse permissene. Det er kjent at Killengreen bare ønsker sine egne kandidater, og dette påvirker søkermassen, sier han.

Mye rot

Han synes det har vært unødvendig mye rot rundt ansettelsen av ny politimester i Agder. Stillingen ble først utlyst en gang, da kom det inn fire søkerer. Man følte da at man hadde for få kvalifiserte søkere på listen, og utlyste stillingen på nytt. Onsdag offentliggjorde Politidirektoratet (POD) lista over de nye søkerne, som inneholdt to navn: Geir Ove Heir og Ingunn Aarnes. Ingen av disse to var på lista da stillingen ble utlyst for første gang.

— Hvor er det blitt av dem spurte? redaktør Ole Martin Mortvedt på nettsiden til fagbladet Politiforum . Det var i forgårs. I går hadde POD ringt alle fire, og fått bekreftet at Parnemanns søknad sto ved lag.

Ansetter kun folk fra sin indre krets

En uke etter at fristen gikk ut er det kommet enda en søker. Detter forklarer POD med sen postgang. Det kjøper ikke Mortvedt.

— Jeg føler at de ved å offentliggjøre en søkerliste med forbehold om at den kan endres legger opp til ikke kan være noe annet enn at politidirektøren er klar på telefonen for å finne andre kandidater.

Han tror det er nettopp dette som har skjedd med den nye kandidaten.

— Ingelin Killengreen ansetter bare folk hun kjenner og som hennes indre krets kan gå god for. Nå har hun antageligvis funnet en kandidat som hun kan godta, forteller han.