SØGNE: — De første på stedet var tilfeldig forbipasserende. Etter det vi kan se har de handlet fornuftig i forhold til både å sikre og omdirigere trafikken på stedet, sier Jahn Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til fvn.no.

En av dem som hjalp til på stedet etter ulykken var 23 år gamle Kristoffer Ellingsen.

Se video fra ulykkesstedet

Gatelysene slukket

— Jeg hørte bare et smell. Deretter kikket jeg i bakspeilet og så at gatelysene på stedet slukket, sier Kristoffer Ellingsen, til fvn.no.

Ellingsen er lastebilsjåfør. Han kom kjørende fra Mandal og hadde akkurat passert tankbilen, som kom i motsatt kjørefelt, da han hørte det voldsomme smellet.

— I det jeg hoppet ut av lastebilen så jeg Volvoen i fenderen og en varebil bak meg med nødlysene på.

Da Ellingsen løftet blikket noen sekunder etter så han tankbilen ligge på tvers i grøfta.

— Jeg trodde først at det bare var tankbilen og Volvoen som var involvert, men da jeg kom meg rundt tankbilen registrerte jeg VW Transporteren i front av tankbilen, forteller Ellingsen.

Tok seg av tankbilsjåføren

Han ilte til stedet mens han ringte og varslet politiet. Ellingsen var en de som forsøkte å hjelpe den 28 år gamle mannen, som omkom momentant i sammenstøtet med tankbilen.

Etter å ha konstatert at han ikke kunne gjøre noe for å hjelpe 28-åringen, valgte han å fokusere på føreren av tankbilen.

  • Da begynte jeg å lete etter tanbilsjåføren som hadde gått ut av bilen.

Uten tanke for seg selv, tok han hånd om tankbilføreren, fikk ham plassert i lastebilen sin, mens han selv hjalp til på ulykkesstedet. Ellingsen ba tankbilsjåføren bli sittende i bilen for å skåne ham mot synet av ulykkesstedet.

- Dette skal du ikke se

  • Jeg sa til ham: "Dette skal ikke du se. Nå sitter du her", forteller Ellingsen til fvn.no.

Ifølge politiet gjorde lastebilsjåføren og de andre trafikantene på stedet en uvurderlig jobb da ulykken inntraff i morgentimene tirsdag.

— De tok seg av de involverte og har gjort en fremragende jobb, roser Thorsen.