KRISTIANSAND: De seks mennene ble pågrepet fredag i forrige uke, og har siden sittet i arrest i Kristiansand. Mandag ble de fremstilt for varetektsfengsling.

Mennene forklarte seg én etter én, og kjennelsen kom først tirsdag. Samtlige varetektsfengsles for fire uker. Tre av mennene har allerede påkjært fengslingen.

Etterlyser vitner Politiet har fikk i løpet av helgen melding om ytterligere tyverier fra jernbanestasjonen. Nå etterlyser de vitner som har sett banden i aksjon

— Det kommer stadig flere meldinger om tyverier fra jernbanestasjonen, nå er vi oppe i tolv anmeldelser. Og vi venter flere, sier etterforsker John Repstad ved Agder politidistrikt.

Alle tyveriene skal ha funnet sted torsdag og fredag.

Fredag pågrep politiet seks menn, mistenkt for å stå bak tyveriene. På seg hadde mennene en rekke tyvegods.

Flere av mennene ble pågrepet på et hotellrom i Kristiansand sentrum. Her fant politiet en rekke gods som stammer fra jernbanetyveriene.

Etterlyser vitner - I løpet av helgen har vi klart å spore opp eierne av en del av dette. Nå ønsker vi kontakt med flere av dem som er blitt frastjålet noe ved jernbanen. Spesielt er vi interessert i om noe har sett disse mennene i aksjon, sier Repstad.

I tillegg til de tolv tyveriene som fant sted torsdag og fredag, har politiet ytterligere seks saker som har funnet sted på tilsvarende vis.

- Vi sjekker mennene opp mot disse tyveriene. De skal ha vært i byen på et tilsvarende raid også forrige helg, sier politietterforskeren.