FARSUND: Det var 25. mars i år at den tiltalte mannen (23) kom hjem til fornærmede. I leiligheten skal han ha slått og sparket til mannen gjentatte ganger.

Tiltalte skal ha vært sammen med offerets søster og dette skal offeret ha forklart til sin mor. Da tiltalte forklarte seg om hendelsen hos offeret sa han at det hadde ”klikket” for ham.

Tvunget bort fra offeret

Andre folk på stedet skal ha vært nødt til å tvinge 23-åringen bort fra det forslåtte offeret. De mange slagene med knyttet neve mot offerets ansikt førte til nesebensbrudd og behandling ved sykehuset i Kristiansand.

Da saken ble behandlet i Lister tingrett erkjente tiltalte slagene, men også flere innbrudd.

Gjorde flere innbrudd

I løpet av få minutter onsdag 10. september i år skal mannen ha forsøkt seg på innbrudd fire forskjellige steder i Farsund sentrum. Hos NAV tok 23-åringen seg inn sammen med to andre personer, men de fant ingenting å stjele.

På Farsund skole tok 23-åringen seg inn gjennom en dør, men ble oppdaget og fikk ikke stjålet noe. Hos DSP Lister tok han seg inn gjennom en dør, men fant ikke noe av verdi som kunne stjeles og stakk derfor av.

Soner på avrusningsklinikk

Ved Skohjørnets forretning i Torvgaten tok tiltalte seg inn og stjal en svart bag, en dameveske, ett par sko og rundt tusen kroner i kontanter. Natt til torsdag 28. august tok tiltalte seg inn i Farsund kirke og stjal da tre datamaskiner med flatskjermer, sjokolade og godteriposer.

23-åringen har rusproblemer og har fått tilbud om et ett år langt avrusningstilbud på Mysen. Lister tingrett anbefalte at straffen kunne sones der. Aktor la ned påstand om fengsel i seks måneder, men retten kom fram til at 88 dagers fengsel er riktigere. Tiltalte må i tillegg betale 6000 kroner i erstatning til Farsund kommune.