KRISTIANSAND: En mann fra Rogaland er dømt for å ha kjørt for fort i båt i Søgne om kvelden 13. juli i år. Mannen kjørte da en 16 fots lang fritidsbåt i minst 15 knop i Høllefjorden, selv om fartsgrensa på stedet er fem knop.

For dette må mannen i førtiårene betale 2.400 kroner i bot. I tillegg må han dekke saksomkostningene på 2.000 kroner.

I Kristiansand tingrett ble det diskutert utseendet på skiltene som viser fartsgrensa. Rogalandsmannens forsvarer pekte på skiltene skulle vært byttet ut med en nyere type med annet utseende. Retten var enig i at de nye skiltene er mer iøyenfallende og at de gamle skiltene kan ligne andre typer, for eksempel skilt om ankring forbudt.

Men samtidig har rogalandsmannen forklart at han har kjørt forbi området der skiltene står «tusenvis av ganger». Han forklarte at han hadde problemer med å lese teksten, men dette var fordi han ikke brukte briller på sjøen, noe retten mente han måtte klandres for selv. Retten mente derfor at han hadde visst om fartsgrensa dersom han hadde kjørt tilstrekkelig aktpågivende og varsomt.

Kristiansand tingrett mente det var formildende at mannen har tilstått. I skjerpende retning ble det pekt på allmennpreventive hensyn og likebehandling.