LILLESAND: — Alle hadde fått strømmen tilbake klokken to i natt, sier informasjonsdirektør i Agder Energi, Realf Ottesen, til fvn.no tirsdag morgen.

I alt ble 4000 husstander rammet av to separate strømbrudd mandag kveld. Den første feilen oppstod klokken 19.53 og rammet omkring 2000 kunder i Lillesand sentrum og østover. Enkelte husstander skal ha beholdt strømmen, men mistet tv-signalet

Mens reparatørene drev feilretting oppsto det en ny feil på strømnettet, noe som førte til at rundt 2000 beboere i områdene Høvåg og Justøya mistet strømmen.

— Den første feilen lå i en kabel ved E 18-anlegget på Storemyr. Feil nummer to oppsto i en transformator på Moen. Årsaken til den første feilen er ukjent. Feil nummer to oppsto som en følge av feilrettingen, sier Ottesen.

Flere beboere var uten strøm i timevis som en følge av problemene. De alle fleste beboerne i Lillesand sentrum skal likevel ha fått strømmen tilbake allerede etter en halvtimes tid mandag kveld. Like før klokken 22.30 var det kun rundt 150 kunder mellom Moen og Birkeland som fortsatt ikke hadde strøm.